Zes jonge vakkanjers gehuldigd in RAI AmsterdamZes jonge vakkanjers gehuldigd in RAI Amsterdam
Back Back Nieuws

Zes jonge vakkanjers gehuldigd in RAI Amsterdam

28 maart 2017

De sectoren marketing, communicatie, sales en eventmarketing zijn zes jonge vakkampioenen rijker. 315 Mbo'ers lieten zich van hun beste kant zien tijdens Skills The Finals, het nationaal kampioenschap van Skills Heroes, dat van 16 t/m 18 maart in RAI Amsterdam plaatsvond. Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden, variërend van autotechnicus en bloembinden tot bouwtimmeren en grafisch ontwerpen. Doel van deze wedstrijden is om aanstormend vaktalent een podium te geven en beroepsonderwijs naar een hoger niveau te tillen.

WK 2017 Abu Dhabi

Skills Heroes geeft de Nederlandse kampioenen een impuls in hun talentontwikkeling. ‘Ik neem hier zo veel uit mee: meer focus en zelfvertrouwen. Heb samen met mijn begeleider maanden hard gewerkt en goed geluisterd naar de aanwijzingen. Afgelopen dagen steeds scherp gebleven en dit is het resultaat: goud!’, aldus Jade Jury van ROC van Amsterdam, winnaar hotelreceptionist. Meerdere winnaars kunnen zich plaatsen voor een volgende uitdaging: WorldSkills 2017, het WK voor beroepen. Dit event vindt plaats van 14 t/m 19 oktober 2017 in Abu Dhabi, de Verenigde Arabische Emiraten. Zo'n 1.300 jongeren nemen het daar op tegen vakgenoten uit 58 landen. Binnenkort wordt bekendgemaakt welke Nederlandse winnaars naar het WK gaan.

Gouden medaillewinnaars

  • Tom Huiberts - Utrecht - Marketing/Sales/Commercie - MBO Utrecht
  • Rens Derison - Helmond - Medewerker evenementenorganisatie/Marketing en Communicatie - Summa College

Zilveren medaillewinnaars

  • Lisa Geurts - Kesteren - Marketing/Sales/Commercie - Rijn Ijssel
  • Samantha Meijer - Kerkrade - Medewerker evenementenorganisatie/Marketing en Communicatie - Arcus College

Bronzen medaillewinnaars

  • Bas Huisman - Balkbrug - Marketing/Sales/Commercie - Deltion College
  • Stan Vermeulen - Amsterdam - Medewerker evenementenorganisatie/Marketing en Communicatie - MBO Utrecht

Boost voor mbo

‘Studenten van nu hebben meer prikkels en uitdaging nodig’, zegt leraar van het jaar Merel Brugman. ‘Vakwedstrijden bieden mbo'ers een extra uitdaging in het onderwijs. Het is dan ook erg goed dat deze onderdeel zijn van het lesprogramma. Tijdens de finales heb ik zelf gezien met welke motivatie en gedrevenheid die finalisten het beste uit zichzelf halen. Deelnemen aan vakwedstrijden geeft ook een enorme boost aan het mbo. Dat is alleen maar positief.’

Jan van Zijl, voorzitter van WorldSkills Netherlands beaamt dit: ‘Ruim 6000 mbo-studenten van 56 mbo-scholen deden mee aan de voorrondes van deze Skills Heroes editie. Daar zag je al studenten die tot het uiterste voor hun vak willen gaan. Uiteindelijk bereikten 315 mbo'ers de finales in Amsterdam. En daar was het echt topsport om een gouden medaille te veroveren.’ Naast de finalewedstrijden in de RAI werden de afgelopen weken nog 13 finales op schoollocaties gehouden, waaraan ruim 100 finalisten meededen.

WorldSkills Netherlands

Met Skills Heroes benadrukt WorldSkills Netherlands, de mbo-scholen, brancheorganisaties en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het belang van vakmanschap. Naast Skills Heroes organiseert WorldSkills Netherlands ook vakwedstrijden voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool (Skills Juniors) en vakwedstrijden voor vmbo'ers (Skills Talents). WorldSkills Netherlands begeleidt ook Team Nederland naar EuroSkills en WorldSkills, de Europese en wereldkampioenschappen voor beroepen.

Fotografie: WorldSkills Netherlands

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!