Back Back Nieuws

Zandhotel®: logeren in een magische wereld van zandsculpturen

25 augustus 2015
Het tweede Zandhotel ter wereld heeft maandag 24 augustus haar deuren in het Brabantse Oss geopend. Het Zandsculpturen Festival Brabant, dat zomers circa 50.000 bezoekers trekt, biedt tijdelijk de mogelijkheid om te logeren in een magische wereld van zandsculpturen. Het onderkomen is geïnspireerd door de welbekende IJshotels in Zweden en Finland, waar men kan overnachten in een hotel gebouwd van ijs. Voor de Haagse Evenementenorganisator Global PowWow aanleiding om dit concept ook in zand te ontwikkelen. Na een eerste testfase in het Friese Sneek, is afgelopen maanden met man-en-macht gewerkt om ook de Brabantse variant op te bouwen.

In stijl
‘Zand heeft echter wel meer beperkingen dan ijs’, aldus directeur Alec Messchaert. ‘Ook zitten onze gasten er natuurlijk niet op te wachten om in een zanderig bed te slapen, en moet de badkamer uiteraard schoon en comfortabel zijn’. 
Er is dan ook gekozen voor een mooie combinatie van hoogwaardige voorzieningen, maar dan wel volledig in de stijl van zandsculpturen. Het Zandhotel is mede dankzij de steun van hoofdsponsor Warsco Units verwerkt in een metershoge zandsculptuur, dat een kasteelmuur uitbeeldt als onderdeel van de grootste zandsculptuur op het festivalterrein: een heus middeleeuws kasteel. Dit in verband met het thema van het festival dit jaar: ‘Een reis door de Tijd’. Ook in de hotelkamer zelf staan uiteraard meerdere zandsculpturen, en de zanderige muren en het zandplafond maken het geheel compleet.

Partners
Dankzij een aantal sterke partners heeft het Zandhotel uiteindelijk de luxe uitstraling gekregen die de initiatiefnemers voor ogen hadden. Projectleider Jos de Ruig, die de realisatie van het Zandhotel coördineerde, licht toe: ‘Het Zandhotel is voorzien van een luxe badkamer dankzij onze partner GK Scholte, terwijl Verhoeven Elektrotechniek de volledige elektrische installatie van het Zandhotel verzorgde. Ook landelijke partners hoefden niet lang na de denken over deelname aan het concept: Auping leverde het comfortabele designbed uit de nieuwe ‘Essential’ serie, terwijl Blycolin in samenwerking met Hotel De Weverij het mooie zandkleurige bedlinnen en badgoed verzorgt en laat wassen tijdens de openingsperiode van het Zandhotel. Met een mooi tapijt van Tapijt Desso en hippe designmeubels van ESMYER wacht de gast een verbluffend interieur.’

Een arrangement in het Zandhotel is te reserveren en de kosten bedragen €150,- per nacht, voor twee personen. Hiervoor krijgt men naast een unieke ervaring ook allerlei extra’s. Voor de organisatie is de realisatie van het Brabantse Zandhotel nu al een groot succes. ‘Er is al interesse vanuit diverse landen, en de ontwerpen voor Zandhotels in Engeland en Duitsland in 2015 liggen al op de tekentafel!’ aldus Messchaert.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!