Impactors Summit Bilderberg
13 mei 2025

Samenwerken op topniveau: Food Impactors kiest voor Bilderberg Résidence Groot Heideborgh

Rubrieken

Op 25 en 26 maart 2025 vond de Food Impactors Summit plaats in Bilderberg Résidence Groot Heideborgh. 145 pioniers uit de voedselindustrie kwamen samen om zich te laten inspireren door wereldwijde experts en van elkaar te leren. ‘Als we écht werk willen maken van een eerlijk voedselsysteem, moeten we een gesprek aangaan met iedereen: van boer tot boardroom,’ zegt Rick Reefman, community manager van Food Impactors. ‘Tijdens de Summit brengen we kennis en innovatie samen — en juist die kruisbestuiving zorgt voor uitvoerbare ideeën die echt het verschil kunnen maken.’

Een programma vol inspiratie

Het tweedaagse evenement op Bilderberg Résidence Groot Heideborgh bood sprekers en workshops die focusten op duurzaamheid en samenwerking. Het thema ‘UP-ruptie’ werd gepresenteerd door gastspreker Greg Bernarda. ‘Bij upruptie draait het om vooruitgang die de omgeving optilt,’ legt Rick uit. ‘Leiderschap dat verder kijkt dan de eigen organisatie.’ Verder was er een College Tour met Marit van Egmond en vertelde meteoroloog Gerrit Hiemstra over de urgentie van klimaatverandering.

De gedeelde passie voor gastvrijheid

Om ideeën echt te laten bloeien, moet de praktische uitvoering van zo'n ambitieus evenement natuurlijk helemaal kloppen. Voor Rick voelde de samenwerking met Bilderberg als thuiskomen. ‘Dit was mijn derde Food Impactors Summit en opnieuw bij een Bilderberg-locatie. Het voelde als een warm nest. De samenwerking is uitzonderlijk; we zien elkaar als partners die door het vuur gaan om het evenement tot een succes te maken.’ 

Een belangrijk aspect van de samenwerking is de gedeelde passie voor gastvrijheid. ‘Het team van Food Impactors Summit heeft een diepgeworteld gevoel voor service, ontzorgt en kijkt altijd drie stappen vooruit. En dat is precies de drive die Bilderberg ook heeft.’ 

Een volledig vegetarisch diner

Food Impactors besloot een volledig vegetarisch menu te serveren. ‘We wilden duurzaamheid écht op de agenda zetten,’ legt Rick uit. ‘Soms moet je een stap zetten die niet vanzelfsprekend is, om te laten zien hoe veelzijdig vegetarisch eten kan zijn. En dat is gelukt!’

De keuze voor vegetarisch was niet alleen een statement, maar ook een logistieke uitdaging gezien de omvang van het evenement. ‘We werkten nauw samen met de chef om duurzaamheid te integreren zonder in te boeten op smaak, En dat is gelukt!’ vertelt Rick. ‘Ook de flexibiliteit van het team was cruciaal. We hadden een app-groep met de keuken. Als een workshop uitliep, werd het diner eenvoudig verschoven. Die flexibiliteit was onbetaalbaar.’

De locatie als versterkende factor

De locatie versterkte de ervaring. Tijdens de breaks gingen de monumentale deuren open, zodat binnen en buiten in elkaar overliepen. ‘Dat gaf zo’n fijn gevoel van ruimte,’ zegt Rick. ‘Volgende keer willen we ook kijken naar de mogelijkheden van de Buitenplaats om zo binnen en buiten nog meer te verbinden.’

Er waren ook ontspanningsmomenten, zoals de ‘offline thee’ na de borrel. ‘De deelnemers hadden een uurtje voor zichzelf, met een potje thee op de kamer, om de indrukken van de presentaties rustig te verwerken. Dit past perfect bij de locatie en de bijeenkomst.’

Een Oplaadmoment voor Duurzame Verbinding

Rick concludeert dat de Food Impactors Summit 2025 meer was dan een evenement. Het was een kans om duurzame verbindingen te leggen die blijvende impact zullen hebben op de voedselindustrie. ‘We hebben samen iets in beweging gezet dat blijvende impact zal hebben,’ zegt Rick. ‘De voorbereiding voor 2027 is al begonnen, maar eerst genieten we van de resultaten van deze succesvolle Summit.’

Foto’s: Kevin Verkruijssen via Fitchd