Back Back Nieuws

Zakenreizen duurder in 2011

02 november 2010
De totale kosten voor zakenreizen liggen in 2011 naar verwachting hoger dan het afgelopen jaar. Dat concludeert Advito uit haar jaarlijkse Industry Forecast.

Ondanks de toenemende vraag naar reizen stijgen de kosten doordat airlines hun capaciteit beperkt verhogen en goedkopere boekingsklassen sneller uitverkocht zijn. Daarnaast moet steeds vaker worden betaald voor additionele diensten als maaltijden, bagage en inchecken.
Stijging luchtvaarttarieven
Advito verwacht dat de tarieven wereldwijd stijgen, zowel in Business als Economy Class. De verwachte stijgingen variëren van twee procent (Business Class binnen Europa) tot zeven procent (intercontinentaal vervoer Noord-Amerika markt) en zijn dus sterk afhankelijk van de specifieke regio.

Dure hotelkamers
Op hotelgebied verwacht Advito dat de gemiddelde dagelijkse tarieven licht stijgen als gevolg van een gestaag groeiende vraag. In een aantal grote steden is de vraag afgelopen jaar explosief geweest, waardoor de prijsstijging van de hotels in steden zoals New York, Londen, Hong Kong en Singapore veel hoger komt te liggen.

Last-minute vergaderen lastig
Door de groeiende vraag naar vergaderruimtes, zullen de prijzen voor het eerst sinds 2008 de hoogte ingaan. Advito verwacht dat de prijsstijging in 2011 nog beperkt zal blijven. Als de trend aanhoudt, zullen de gevolgen in 2012 echter duidelijker voelbaar zijn. Door de stijgende vraag raken steeds meer vergaderruimtes volledig volgeboekt met tot gevolg dat er moeilijker tot niet meer last-minute geboekt kan worden.

Ook snelle treinen duurder
Hoge snelheidstreinen gaan binnen Europa de concurrentie aan met de korte vluchten van luchtvaartmaatschappijen. Door kortere reistijden, meer tijd om tijdens de reis te werken, minder strenge veiligheidsprocedures en een groener imago, stijgt de vraag naar treinreizen volgens Advito. Daardoor komt ook de prijs van een treinticket naar verwachting hoger te liggen.


Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!