Zakelijke mogelijkheden rondom musical CruijffZakelijke mogelijkheden rondom musical Cruijff
Back Back Nieuws

Zakelijke mogelijkheden rondom musical Cruijff

09 oktober 2020

Regisseur en scriptschrijver Tom de Ket (o.a. bekend van De Verleiders en Het Pauperparadijs) gaat in samenwerking met AFAS software en Cruyff Management een musical maken over Johan Cruijff; 14 de musical.

De voorstelling gaat volgend jaar, zaterdag 25 september 2021 in première in het nieuwe AFAS Theater in Leusden, en zal daar – ervan uitgaande dat er geen drastische maatregelen tegen corona meer nodig zijn - wekelijks van woensdag tot en met zaterdag te zien zijn. Wie de hoofdrollen gaan spelen zal later bekend worden gemaakt. AFAS CEO Bas van der Veldt: ‘Een voorstelling over Cruijff is een langgekoesterde wens van ons. ‘Samen doen’ is een boodschap die Cruijff vaak heeft gepropageerd. Dat zit ook in ons DNA. Dus zijn we zelf actief op zoek gegaan naar partners om tot deze mooie productie te komen.’

Groepsarrangementen

14 de musical biedt je de kans om samen met je vrienden, familie, collega’s of zakelijke relaties het bijzondere verhaal van Johan Cruijff te beleven. Feestelijke en inspirerende borrel -of dinerarrangementen worden aangeboden in het nieuwe en innovatieve AFAS Theater in Leusden. Dit theater zal begin 2021 open gaan en heeft een capaciteit voor 850 gasten. Tevens beschikt het theater, dat zo duurzaam mogelijk is ontwikkeld, over een eigen restaurant met VIP lounge en is het voorzien van de nieuwste technologieën en een geavanceerd ventilatiesysteem. Het is ook mogelijk de arrangementen uit te breiden met een dagevenement in een van de 5 auditoria,  die zich in hetzelfde gebouw bevinden, variërend van 25 tot 120 gasten.

Wat maakt een arrangement bij 14 de musical zo bijzonder?

  • Beleef samen met je gasten als eerste het unieke verhaal van Johan Cruijff
  • Nieuwe, duurzame en innovatieve locatie
  • Exclusieve rondleiding of introductie door producent mogelijk
  • Culinaire team met eigen chefs aanwezig tijdens de arrangementen
  • Exclusief aandenken als onderdeel van het arrangement

Cruijff praat en voetbalt, maar zingt niet

Tom de Ket maakte van het levensverhaal van de legendarische voetballer met een paradoxale persoonlijkheid, een script dat gaat over ambitie, liefde, vriendschap maar ook over jaloezie, eenzaamheid en verraad. De Ket koos voor het genre musical, maar wel in een vorm die past bij de eigenzinnigheid van de sporter. Zo zien we Cruijff wel voetballen, maar zingt hij zelf niet, bevat de voorstelling rock, opera en hiphop en is de vormgeving een uitdagende combinatie van digitale projecties en fysieke decorstukken. Cruijffs vrouw Danny, een van de eerste vrouwen die in de media bekend werd als spelersvrouw én een heel belangrijke rol speelde in het leven van Cruijff, krijgt een grote rol in de voorstelling. Haar sterke persoonlijkheid en uitgesproken meningen zorgde er mede voor dat het magere jongetje uit Betondorp, werd wie hij was.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!