Young Impact Celebration terug met tweede editieYoung Impact Celebration terug met tweede editie
Back Back Nieuws

Young Impact Celebration terug met tweede editie

19 maart 2018

Ruim 10.000 jongeren vieren 6 juni in Rotterdam Ahoy dat ze in actie zijn gekomen voor een betere wereld. Zij zijn onderdeel van Young Impact, een beweging van jongeren die hun talent in zetten om lokaal of wereldwijd een positieve verandering te brengen. Ze verdienen op deze manier gratis toegang tot een groot evenement, de Young Impact Celebration, dat alweer voor de tweede keer plaatsvindt. Dit in navolging van WEday Amerika, Canada en Engeland, dat uitgroeide tot één van de grootste jongerenbewegingen ter wereld. 

Jongeren, artiesten en prominenten op het podium 

Tijdens de Celebration worden jongeren die impact hebben in de spotlights gezet en worden de Young Impact Awards uitgereikt. Daarnaast leveren Johnny de Mol, Ronnie Flex, Redo en Kris Kross Amsterdam en vele anderen een bijdrage. Zij geloven allemaal in de kracht van jongeren en dat zij samen verandering kunnen realiseren. Johnny de Mol zal de jongeren inspireren met zijn verhaal over Lesbos. 'Ik ben geraakt sinds mijn eerste bezoek aan Lesbos. Het mooie is dat je ook veel liefde terugkrijgt als je iets doet voor een ander. En dat is pas echt cool!' 

Young Impact Programma

Inmiddels hebben honderden scholen deelgenomen aan het (les)programma van Young Impact. Daarnaast wordt het programma gegeven binnen de jeugdhulpverlening, op locaties van Albert Heijn en op vele andere plekken. In dit programma gaan tientallen trainers (zelf ook jongeren) langs op basisscholen, middelbare scholen, mbo-instellingen en bedrijven door heel Nederland. Ze bieden jongeren middels de Young Impact methodiek tools om hun talent te ontdekken en in actie te komen voor iets dat zij belangrijk vinden. Uiteindelijk verdienen de jongeren een gratis ticket voor het bijzondere eind-evenement Young Impact Celebration.   

Samenwerking 

De Young Impact Celebration komt tot stand door een samenwerking van CJP, Nationale Jeugdraad en NLvoorelkaar. Doel is om in 5 jaar tijd één miljoen jongeren in Nederland in actie te laten komen. Hoofdsponsor van de Celebration Philips is trots op het partnership en draagt hiermee uit dat er altijd een manier is om het leven beter te maken. De focus in dit partnership ligt op gezond leven en eten: dat is beter voor onszelf en beter voor de wereld om ons heen.

Verdere partners van Young Impact zijn onder andere Madurodam, Albert Heijn, Ministerie van OCW, Ministerie van VWS, Oranje Fonds, VSBfonds en NL2025. 

Meer informatie op www.youngimpact.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!