Young Events stelt hospitalityprotocol op voor de 1,5-meternorm tijdens beurzenYoung Events stelt hospitalityprotocol op voor de 1,5-meternorm tijdens beurzen
Back Back Nieuws

Young Events stelt hospitalityprotocol op voor de 1,5-meternorm tijdens beurzen

18 mei 2020

Het zal ons ondertussen allemaal glashelder zijn; de anderhalvemeternorm zal voorlopig de maatstaf worden. Met dit vooruitzicht is internationale beurscateraar Young Events voortvarend van start gegaan om de hospitality op een beursstand op een verantwoorde en veilige manier te laten plaatsvinden. Deze werkwijze wordt nu vastgelegd in een werkbaar hospitalityprotocol, waarbij o.b.v. de standgrootte en indeling maatwerk kan worden geboden binnen de anderhalvemetersamenleving.

Uitdagende tijden

‘Vakbeurzen kwamen te vervallen of werden verplaatst tot nader order. Wij hebben – en velen met ons – daardoor onze agenda zien leeglopen. Gelukkig zijn we een gezond bedrijf en kunnen we tegen een stootje, maar dat betekent niet dat we nu bij de pakken neer gaan zitten’, vertelt Jacco de Jong, directeur Young Events. ‘We merken een hele voorzichtige beweging richting een opstart van de organisatie van vakbeurzen in Europa. Met name in Duitsland zijn de eerste positieve voortekenen zichtbaar. Wij hebben ons vizier vooruit gericht en hebben de mogelijkheden om de anderhalve meter - norm te implementeren in een uitvoerbaar standcatering concept.’

Veiligheid staat voorop

‘We merken dat onze opdrachtgevers – standhouders en organisaties – moeite hebben met de nieuwe werkelijkheid’, aldus de Jong. ‘Veiligheid voor standhouders en bezoekers staan natuurlijk centraal. Iedereen wil straks een omgeving waarin veilig en verantwoord kan worden gewerkt. Hospitality is de afgelopen jaren een steeds belangrijker onderdeel geworden op menig beursstand. Opdrachtgevers grijpen de beursdagen aan om hun klanten even ‘bij het bedrijf thuis’ te ontvangen. Maar wie zorgt er dan voor dat de materialen, de verse lunch, fingerfood of een goed kopje koffie op de stand worden gerealiseerd? We zijn van mening dat we met ons opgestelde hospitalityprotocol en de ruim 20 jaar ervaring, goed zicht hebben op hoe we binnen ‘het nieuwe normaal’ een ontzorgende rol naar onze opdrachtgevers kunnen blijven spelen.’

Samenwerking staat centraal

‘We kunnen vooruitstrevend te werk gaan, maar we kunnen dit niet alleen’, beaamt de Jong. ‘We hebben als toeleveranciers een gezamenlijk belang; de juiste voorwaarden voor onze opdrachtgevers creëren om een succesvolle beursdeelname te realiseren’, aldus De Jong. 'Nu is dan ook het moment aangebroken om als toeleveranciers – standbouwers, communicatiebureaus, cateraars, etc. – in aanloop naar de beurs onze protocollen en werkwijzen op elkaar afstemmen. Daarmee ontzorgen wij onze opdrachtgever en kunnen we gezamenlijk tot het beoogde eindresultaat komen. Het begin is gemaakt, echter kunnen we het gewenste resultaat alleen door goede samenwerking bereiken.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!