Yes! We Connect werkt aan verbindingYes! We Connect werkt aan verbinding
Back Back Nieuws

Yes! We Connect werkt aan verbinding

05 oktober 2018

Weet jij wat je collega het liefst in zijn vrije tijd doet? Of wat de favoriete sport van je manager is? Op de werkvloer nemen we vaak te weinig tijd voor elkaar. Om elkaar echt te leren kennen. Als we allemaal wat socialer zouden zijn, voelen we ons meer verbonden en betrokken. En dat is precies waar organisaties op dit moment naar zoeken, omdat verbinding en betrokkenheid zorgen voor betere prestaties en meer werkgeluk. 

De Connect@Work Club van Yes! We Connect biedt haar leden een gratis online platform vol tips, ideeën en concrete werkvormen om het contact met collega's te verdiepen. Nu kan iedereen zelf zijn werkende wereld een stukje socialer maken.

Veilige sfeer

Organisaties worden telkens opnieuw en steeds sneller geconfronteerd met grote uitdagingen. Dat vraagt om wendbare organisaties, die snel inspelen op veranderingen. Medewerkers bewegen hierin mee en wisselen steeds vaker van team en van rol. Om snel een veilige sfeer te creëren op het werk is het van belang om de onderlinge verbinding krachtig te maken. Dit is namelijk het vertrekpunt voor een impactvolle samenwerking. Yes! We Connect wil de kracht van verbinding verspreiden onder werknemers wereldwijd. De Connect@Work Club brengt zes keer per jaar een update. Op het platform wordt telkens een thema uitgelicht met bruikbare tools, inspiratie en tips. Het eerste thema is 'Elkaar beter leren kennen' en de eerste tool, waarmee iedereen aan de slag kan gaan, is Doe de test.

Doe de test

Doe de test: hoe goed ken jij je collega's? We zijn sociale dieren. Dat zie je in het dagelijks leven continu terug. Hardlopers, motorrijders en hondeneigenaren groeten elkaar in het voorbijgaan. Als we overeenkomsten bij elkaar ontdekken, voelen we ons gelijk verbonden. Op het werk is dit een heel ander verhaal. Onze unieke kenmerken zijn minder zichtbaar, omdat we bijvoorbeeld onze kleding aanpassen aan de werkomgeving. Daar komt nog eens bij dat we het vaak druk hebben en geen tijd maken om elkaar echt te leren kennen. Met Doe de test worden juist deze elementen inzichtelijk. Het is een concrete tool waar iedereen direct mee aan de slag kan.

Via Doe de test ontdekken collega's de overeenkomsten die ze met elkaar delen. De test bestaat uit zeven korte vragen, waarin je telkens antwoord geeft door op jouw favoriete plaatje te klikken. Vervolgens krijg je een overzicht te zien van de antwoorden. Dat is jouw profiel. Nu kun je collega's, vrienden of bekenden uitnodigen om ook een profiel te maken en overeenkomsten te ontdekken.

Over Yes! We Connect

Met de Connect@Work Club wil Yes! We Connect werkend Nederland helpen om meer te werken vanuit verbinding. Doe de test is hiervan een krachtig voorbeeld. Iedereen kan nu zelf het initiatief nemen om het werk socialer te maken. Yes! We Connect is een initiatief van Frank Philips en Muriel Maas. Zij realiseren programma's en tools die een impuls geven aan verbinding tussen werknemers. Yes! We Connect werkt aan meer verbinding voor diverse organisaties zoals Rabobank, VodafoneZiggo en DSM.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!