YBA: Laatste voorronde een parade van de grote getallenYBA: Laatste voorronde een parade van de grote getallen
Back Back Nieuws

YBA: Laatste voorronde een parade van de grote getallen

07 juni 2022

De vierde voorronde van de Young Business Award (YBA) is een parade van de grote getallen. Het is dan ook amper een wonder dat van de drie deelnemers in deze aflevering er twee mogen doorstromen naar de eindstrijd van ’s lands grootste scale-up competitie. De twee laatste finalisten zijn Chordify en BOTS.

Dit duo vormt samen met GO Sharing (deelmobiliteit) en Amberscript (transcriptie gesproken tekst) het deelnemersveld voor een finale, waarin honderden miljoenen aan investeringsgeld op het podium staat. Chordify uit Groningen zet met slimme algoritmes bestaande nummers om in akkoorden en BOTS uit Haarlem is een beleggings-app waarop je superslim mee kunt liften op handelsstrategieën van andere partijen.

Gijs Bekenkamp vindt dat Chordify de wereld wat muzikaler maakt en daardoor verbinding maakt. 'Want een op de tien mensen maakt muziek', vertelt de Groninger, 'een nog veel grotere groep zou graag beginnen. Ruim acht miljoen mensen maken maandelijks gebruik van onze dienst en maken 40.000 uren muziek per dag.'

Potentie

Chordify heeft de potentie van een unicorn – bedrijf met waarde van 1 miljard dollar – zo weet Bekenkamp. 'We hebben een monumentale doelgroep, want liefst 700 miljoen mensen maken muziek', klinkt het. Met een paar euro per klant is een klinkende rekensom te maken. Het kost juryvoorzitter Marco Aarnink vervolgens wat moeite om Bekenkamp een serieuze onderbouwing van deze ambitie te ontfutselen. 'Over drie jaar hebben we 1 miljoen betalende gebruikers', verklapt de Groninger uiteindelijk en hij onthult verder dat er drie producten komen en dat Chordify de Aziatische markt op gaat.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!