XSAGA: What’s happening?XSAGA: What’s happening?
Back Back Nieuws

XSAGA: What’s happening?

13 maart 2024

Het team van XSAGA The Experience Company zit nooit stil. Afgelopen tijd hebben ze mooie reeks aan unieke gelegenheden mogen toevoegen aan hun portfolio. We delen er een paar.  

Nationaal Holocaustmuseum

Anderhalf jaar geleden werd XSAGA benaderd met de vraag om een creatief en theatraal plan te maken voor de opening van het Nationaal Holocaustmuseum in Amsterdam. Een bijzondere opdracht, die gezien de internationale ontwikkelingen, alleen maar urgenter werd. Alles resulteerde in een samenkomst in de Portugese Synagoge in Amsterdam alwaar wij een divers programma mochten verzorgen waarbij toespraken, muziek en video-instarts vanuit het museum en de Hollandsche Schouwburg elkaar in hoog tempo opvolgden.

Het gehele programma werd live uitgezonden door de NOS op NPO1 waarna de Koning de officiële openingshandeling verrichtte samen met een overlevende en diens achterkleinkind, waarmee in één beeld duidelijk werd voor wie het Holocaustmuseum haar deuren heeft geopend.

Top Employers

Afgelopen jaar mocht XSAGA intensief samenwerken met het Top Employers Institute uit Nederland, hetgeen resulteerde in een centraal thema 'The Art of being a Top Employer’ en een gedegen uitgewerkt playbook op basis waarvan er wereldwijd een veertiental certification dinners werd uitgerold. XSAGA verzorgde eerder de Benelux-editie in Antwerpen en was ook verantwoordelijk voor het Global Dinner in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, alwaar de gasten werden getrakteerd op een heerlijke avond gebaseerd op een uitgekiende mix van content, artiesten en catering die ‘uiteraard’ geheel en al in het teken stonden van het centrale thema.

Afscheid Irene Schouten

En plotseling nam Irene Schouten afscheid; Nederlands, Europees en Wereldkampioen schaatsen. De vrouw die Nederland trakteerde op haar sprankelende glimlach en Olympisch eremateriaal. Hoe geef je haar laatste ronde in Thialf extra glans en hoe eer je de wereldberoemde dochter van een tulpenkweker uit Zwaagdijk?

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!