Xsaga verzorgt productie voor het jarige Rode KruisXsaga verzorgt productie voor het jarige Rode Kruis
Back Back Nieuws

Xsaga verzorgt productie voor het jarige Rode Kruis

12 mei 2017

Dit jaar viert het Rode Kruis haar 150-jarig bestaan. Op de geboortedag van Henri Dunant, 8 mei, wordt traditiegetrouw de lezing georganiseerd die naar hem vernoemd is. Dit jaar vormde de Ridderzaal het decor van deze bijzondere viering met als belangrijkste gasten onder andere beschermvrouw Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet en Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander. Xsaga verzorgde de productie van deze bijeenkomst in nauwe samenwerking met het Rode Kruis.

Live uitzending NOS

Tijdens het programma dat door de NOS live werd uitgezonden, werd de lezing voorgedragen door de speciale VN-gezant Sigrid Kaag. Zij benadrukte de zeven grondbeginselen van het Rode Kruis waaronder 'neutraliteit', die de hulporganisatie al anderhalve eeuw in staat stelt overal in de wereld te opereren.

Hier om te helpen

Hoogtepunt van het programma was ongetwijfeld de uitreiking van het boek 'Hier om te helpen' dat journalist Ad van Liempt samen met researcher Margot van Kooten heeft geschreven. Het boek werd aan Koning Willem Alexander overhandigd door acteur Porgy Franssen die voor deze speciale gelegenheid in de huid van de Haags militair arts Johan Basting was gekropen. 'Hij' was het die met zijn persoonlijke betrokkenheid en inzet een belangrijke bijdrage leverde aan de totstandkoming van het Nederlandse Rode Kruis. Zo leverde deze feestelijke viering vanuit de statige Ridderzaal op het Binnenhof ook nog eens een belangrijk nieuwsfeit op dat ruimschoots in de nationale media werd overgenomen.

Voorbereiding wereldrecord EHBO

Ondertussen is Xsaga alweer druk bezig met de voorbereidingen van het verbreken van het Wereldrecord EHBO op 9 september. Het totale programma van de feestelijke viering is terug te kijken via de NPO.

Fotografie Jeroen vd Meyde / Jorrit Lousberg

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!