XSAGA produceert volksverhaal voor Zuiderzee MuseumXSAGA produceert volksverhaal voor Zuiderzee Museum
Back Back Nieuws

XSAGA produceert volksverhaal voor Zuiderzeemuseum

06 december 2018

Wat doe jij met kerst? Een vraag die je een dezer dagen zeker zal worden gesteld. Alle mensen zoeken elkaar tijdens de donkere dagen van het jaar immers weer op of gaan driftig opzoek naar iets nieuws, iets onbekends. Wie nog geen concrete plannen heeft, kan terecht in het Zuiderzeelicht in het Zuiderzeemuseum te Enkhuizen. Zuiderzeelicht is een productie van XSAGA.

Daar vindt tussen 21 december 2018 en 5 januari 2019 iets bijzonders plaats. Niemand minder dan Ronald Giphart neemt je die dagen mee in een prachtig historisch volksverhaal 'De motketel van Schokland'. Deze audiovisuele vertelling brengt je in een aantal sterk gevisualiseerde scènes langs verschillende hoofdstukken uit een eeuwenoude sage uit het Zuiderzeegebied. Deze ervaring is uitermate geschikt om met de hele familie te bezoeken.

Ronald Giphart

Een frisse wandeling in het buitenmuseum van Enkhuizen zal je goed doen. Was het vorig jaar de beurt aan Arthur Japin die de bezoeker trakteerde op zijn interpretatie van: "Het vrouwtje van Stavoren". Nu herschrijft de alleskunner onder de schrijvers Ronald Giphart de geschiedenis op zijn eigen wijze en is hij de trotse gastheer van deze theatrale wandeling. Hij zal u op een blijvende herinnering trakteren. 

Fotocredits > J. Lousberg

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!