XSAGA bedenkt nieuwe reis voor SpoorwegmuseumXSAGA bedenkt nieuwe reis voor Spoorwegmuseum
Back Back Nieuws

XSAGA bedenkt nieuwe reis voor Spoorwegmuseum

22 juni 2018

Tien dagen lang kunnen de bezoekers van het Spoorwegmuseum in Utrecht tijdens 'Het leukste reisje van Nederland' kennis maken met een zevental unieke culturele bestemmingen. 

Bij binnenkomst in het Spoorwegmuseum ontvang je als bezoeker je paspoort waarin je kan bijhouden welke bestemmingen je die dag hebt bezocht. De bestemmingen bevinden zich dwars door het gehele Spoorwegmuseum. Iedere bestemming heeft een ander thema zoals film, muziek en dans. De individuele locaties zijn vormgegeven in nauwe samenspraak met de specialisten van het Spoorwegmuseum en haar culturele partners. Zo wordt de bezoeker op een dag geconfronteerd met diverse culturele instellingen waaronder TivoliVredenburg, Naturalis, Eye Filmmuseum, Afrika Museum, Fotomuseum Den Haag en Zuiderzeemuseum.

Ultieme slotbestemming

Bij alle bestemmingen krijg je een stempel in je reispaspoort om uiteindelijk de ultieme slotbestemming te mogen beleven. Bekende Nederlanders als Freek Vonk en Sacha de Boer nemen de reiziger mee op een inspirerende reis door het Spoorwegmuseum. De eindbestemming bevindt zich in een immense dome waarin de in Utrecht wonende theatermaker Leon Giesen, ook bekend als Mondo Leone, het publiek meeneemt in een verticale reis, de ultieme trip, de reis die je maakt in je hoofd wanneer je je openstelt voor kunst en cultuur.

In opdracht van het Spoorwegmuseum heeft XSAGA dit unieke evenement bedacht waarmee verschillende, toonaangevende culturele instellingen in Nederland samenkomen in misschien wel het leukste museum van Nederland. De plek is bij de makers van XSAGA geen onbekende. De afgelopen drie jaar mochten zij in opdracht van Albert Heijn daar het Allerhande Kersfestival produceren. Een evenement dat mensen inspireert en die Albert Heijn (en de merken die zij voeren) in staat stelt in persoonlijk contact te komen met haar klanten.

Het evenement vindt plaats van vrijdag 22 juni t/m zondag 1 juli. Het ligt in de bedoeling dat 'Het leukste reisje van Nederland' zeker zal worden herhaald, met als doel zoveel mogelijk mensen te laten ervaren welk moois de Nederlandse culturele instellingen ons te bieden hebben.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!