Back Back Nieuws

Wout Plevier steelt de show tijdens SKC bijeenkomst: Be nice and become succesful

02 december 2014
Hoe geef je iemand een hand? Hoe onthoud je tijdens een netwerkbijeenkomst de namen van de mensen die je spreekt? Hoe win je de sympathie van potentiële klanten? Hoe behoud je lol in je werk en hoe behaal je het optimale rendement uit je zakelijke contacten?

Oplossingen
Entert(r)ainer, coach en muzikant Wout Plevier overviel het publiek met deze vragen tijdens de bijeenkomst van Samen Kansen Creëren (SKC), het netwerkplatform van Arjen Lemstra en Joris Bots in het (vernieuwde) DeLaMar Theater in hartje Amsterdam, op donderdag 27 november. Hij reikte tijdens de humoristische, interactieve show tevens oplossingen aan.

Enige constante = verandering
De 200 branchegenoten werd regelmatig een spiegel voor gehouden. De enige constante is ons leven is voortdurende verandering. Hoe moeilijk verandering is voor de mens, demonstreerde Wout Plevier met een eenvoudige oefening, waaraan iedereen meedeed: met de ene arm een voorwaartse beweging maken en tegelijkertijd met de andere arm de tegendraadse beweging.

Sympathie is USP van de toekomst

Wout Plevier activeerde het publiek met een betoog, waarin de focus lag op inspiratie, talent en bezield samenwerken. Zijn overtuiging is dat er in de samenleving een tekort is aan inspiratie en sympathie: 'We zijn in het zakendoen met z'n allen ontwricht geraakt van de menselijke aspecten.' Sympathie is volgens hem de USP van de toekomst. ‘Zorg dat mensen graag vrienden met je willen worden, dan komt de rest vanzelf. Mensen worden graag vrienden met je, als je lol hebt in wat je doet, goed bent in je werk en vooral oprechte belangstelling toont voor je opdrachtgevers.'

Be nice and become succesful
Klinkt logisch, maar we doen het nog te weinig, volgens Plevier: ‘Slecht 18,1% van de leiding in het bedrijfsleven heeft een visie waar het bedrijf naar toe moet, 57% van de leiders werkt demotiverend en slechts 19% werkt motiverend of zelfs excellerend.’ Er valt dus nog veel winst te halen onder het motto 'Be nice and become successful'.

Hand als een soufflé in andermans handpalm leggen
Na afloop van de show konden de bezoekers de nieuwe inzichten in de praktijk brengen tijdens het borrelen. Dat betekende: geen kramphandjes tijdens het handen schudden, maar je hand 'als een soufflé' in andermans handpalm leggen en zes seconden vasthouden. De naam eventueel herhalen als je hem niet goed gehoord hebt in plaats van naar de lanyard te gluren. ‘Door je helemaal te focussen op de ander in plaats van op je eigen doelen, onthoud je alle namen van de mensen die je gesproken hebt,’ is de overtuiging van Wout Plevier. Dat ging al een stuk vlotter onder het genot van cocktails van Scroppino Club en van Miracle on ice.

Vier SKC bijeenkomsten in 2015
In 2015 organiseert BrancheContact weer vier SKC bijeenkomsten op verschillende locaties, die in het teken staan van netwerken en social media.

Fotografie: clickshots.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!