Back Back Nieuws

Worldmeetings viert 25 jarig jubileum

09 januari 2016
Worldmeetings, intermediair voor het boeken van vergaderruimtes en zakelijke overnachtingen, bestaat 25 jaar. Sinds oprichting heeft de Haagse organisatie al meer dan 1 miljoen reserveringen gemaakt voor multinationals, overheden en het MKB.

Historie
In januari 1991 startte Worldmeetings met de verhuur van hotelstudio’s aan de zakelijke markt, vanuit het souterrain van het Carlton Beach Hotel in Scheveningen. Bob Pieterson, oprichter en directeur van Worldmeetings, vertelt: ‘Destijds was venue finding een onbekend begrip in Nederland, terwijl in Engeland het al jaren booming business was. Wij zagen kansen voor de Nederlandse markt’. Worldmeetings is begonnen onder de naam Hotel Contact. ‘Al snel hebben wij het boeken van meetings aan onze dienstverlening toegevoegd. Dat is nu de kern van onze dienstverlening. Wij waren in de jaren negentig een pionier op de markt van vergaderingen en hebben succesvol ingespeeld op ontwikkelingen’. Anno 2016 is Worldmeetings marktleider op het gebied van strategisch meeting management.

Toekomst
De markt van meetings blijft in beweging. Pieterson: ‘Er zijn nog volop mogelijkheden om te innoveren en om meer waarde toe te voegen voor onze opdrachtgevers. Daarbij kijken wij niet alleen naar optimalisatie van het boekingsproces, maar ook naar het resultaat van onze dienstverlening. Een meeting is meer dan het samenzijn van mensen. Het is een moment van afstemming, van inspiratie en een moment waarin koers gezet wordt naar de toekomst. Omdat Worldmeetings als geen ander het belang van een goede vergadering onderkent, kunnen wij zorgdragen voor de juiste locatie’.

Het jubileumjaar 2016 wordt feestelijk gevierd met medewerkers, opdrachtgevers en locaties. Het hele jaar door vinden er diverse festiviteiten plaats.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!