Back Back Nieuws

World Forum verwacht 15.000 bezoekers bij Anime

10 juni 2016
De 18e editie van Anime vindt vrijdag 10 tot en met zondag 12 juni vindt plaats in het World Forum. Zo’n 15.000 liefhebbers, waarvan ca. 10% uit het buitenland, kunnen drie dagen genieten van moderne Japanse cultuur zoals games, animaties, film, strips (manga) en cosplay. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om allerlei Japanse lekkernijen te proeven.

Japanse cultuur
Het is het grootste festival in Nederland voor fans op het gebied van populaire Japanse cultuur. Voor het vierde achtereenvolgende jaar is het World Forum de locatie voor dit evenement. Onlangs is het contract tussen het World Forum en J-POP Foundation, de organisatie van Anime, met drie jaar verlengd en vindt het festival de komende jaren dus tevens plaats in het Haagse World Forum.

All board
Het thema van deze achttiende editie is ‘All board!’ Het belangrijkste onderdeel van het festival is Cosplay, een samentrekking van Costume en Play. Waarbij Costume staat voor het verkleden als favoriet film, game of stripkarakter en Play staat voor acteren. Anime is dus een uitgelezen gelegenheid om de fanatieke deelnemers op hun best te zien. Het merendeel van de bezoekers verkleden zich en doen mee aan competities of workshops.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!