Winnaars Gouden Giraffes 2016Winnaars Gouden Giraffes 2016
Back Back Nieuws

Winnaars Gouden Giraffes 2016

13 februari 2017

De winnaars van de Gouden Giraffes 2016 zijn bekend. In DeFabrique te Utrecht werden op vrijdagavond 10 februari 2017 in het bijzijn van ruim 500 eventprofessionals 6 awards uitgereikt in de categorieën beurzen, brand events, congressen, relatie events, interne events en de publieksprijs. De organisatie van de verkiezing lag in handen van EventBranche.

Walking diner in DeFabrique

Na een intensieve middag waar 16 genomineerden zich tijdens de pitches van hun beste kant lieten zien, werd een smakelijke break ingelast. Tijdens een walking diner bereidden alle gasten en genomineerden zich in de karakteristieke Loods 5, 6 en 7 van DeFabrique voor op de grote avond. Een verscheidenheid aan vegetarische hapjes en gerechten zorgden voor de nodige ontspanning en energie.

Avondprogramma

Het avondprogramma werd vervolgd in Loods 8, waar de bezoekers even op het verkeerde been werden gezet. Alles leek aanwezig, het podium met de Gouden Giraffes en een scherm met een presentatie over de genomineerden. Het bleek pas het begin, de route werd vervolgd naar De Copraloods. Deze locatie overtrof alle verwachtingen en onthaalde alle aanwezigen in een ruime, sfeervolle western setting.

Winnaars

Sjoerd Weikamp van EventBranche opende de Awardshow en heette iedereen welkom op de creatieve marktplaats voor events. 'Vandaag vieren we ons vak.' De presentatie van de show was in handen van Dennis Weening. Hij reikte de Gouden Giraffes achtereenvolgens uit aan:

  • Event Consortium voor Innovation Expo – winnaar categorie Beurzen
  • D&B Eventmarketing voor The Heartbeats van Pop Vriend Seeds - winnaar categorie Interne Events
  • Accenture voor Accenture Innovation Awards - winnaar categorie Relatie Events
  • WOMEN Inc. voor Toekomst van de Gezondheidszorg – winnaar categorie Congressen
  • Artishock Events & Marketing voor de Opening Jheronimus Bosch 500 – winnaar categorie Brand Events

De publieksprijs ging met 12,5% van de stemmen naar Xsaga. Zij ontvingen de Zilveren Giraffe voor het Allerhande Kerstfestival.

Wervelende awardshow

De wervelende Awardshow bestond uit verschillende optredens van onder andere een live band, de Funfare en drum- en showfanfare Advendo uit Sneek. Ook Cora van Mora kon geen verstek laten gaan en vergastte alle bezoekers op haar befaamde bitterballen. Na het uitreiken van de awards werd geproost op de winnaars en de rest van de feestavond.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 38.178 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 38.178 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!