WFHSS 2019 in World Forum Den HaagWFHSS 2019 in World Forum Den Haag
Back Back Nieuws

WFHSS 2019 in World Forum Den Haag

09 oktober 2017

Op 4 oktober is tijdens het World Federation For Hospital Sterilization Sciences (WFHSS) congres in Bonn bekendgemaakt dat het evenement in 2019 in Den Haag plaats zal vinden. Het internationale congres wordt bezocht door ruim 1200 specialisten op het gebied van sterilisatie medische hulpmiddelen en vindt plaats van 30 oktober tot 2 november 2019 in het World Forum The Hague.

Tijdens WFHSS 2017 in Bonn werd er gestemd door ledenorganisaties van het WFHSS, waarbij Nederland met een grote meerderheid -  maar liefst 26 van de 31 uitgebrachte stemmen - werd uitgeroepen tot host van WFHSS 2019. Het evenement wordt gehost door Sterilisatie Vereniging Nederland (SVN), de Vereniging van Deskundigen Steriele Medische Hulpmiddelen (VDSMH), ondersteund door professional congress organizer (PCO) Congress by Design.

Jubilea

WFHSS 2019 is een extra bijzondere editie, de beide Nederlandse verenigingen vieren in 2019 een jubileum. SVN bestaat dat jaar 50 jaar en de VDSMH viert haar 20-jarige bestaan. Voor het congres zelf is deze editie ook een jubileum: het evenement wordt in 2019 voor de 20e keer georganiseerd. Het congres vindt plaats in het World Forum The Hague, het onlangs gerenoveerde en award winnende congres centrum in Den Haag met de beschikking over het grootste auditorium van Nederland.

Trots

Jeroen de Geus, deskundige steriele medische hulpmiddelen van het UMC Utrecht en lid van het organisatie comité WFHSS 2019: 'We zijn zeer trots dat we dit congres mogen organiseren. Nederland draait al jaren mee in de wereldtop op het gebied van steriliseren van medische hulpmiddelen en we willen graag onze kennis en ervaring delen met de rest van de wereld.'

'We zijn vereerd dat we de kans kregen om SVN en VDSMH te ondersteunen tijdens hun bid om het WFHSS naar Den Haag te brengen en dat we dit congres en haar deelnemers in 2019 in onze stad mogen verwelkomen', aldus Nienke van der Malen – van der Horst, directeur van The Hague Convention Bureau.

Wethouder Karsten Klein van Stedelijke Economie, Welzijn en Havens: 'Den Haag is uitermate geschikt om het WFHSS congres te hosten. Met een expertise in het hosten van evenementen en een sterke infrastructuur is de stad een uitmuntende bestemming voor de jubileumeditie van dit congres. Ik ben ervan overtuigd dat de bezoekers van het congres een gastvrije en prachtige ervaring zullen hebben in Den Haag'. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.896 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.896 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!