Wetsvoorstel over aanpassing van werkplekWetsvoorstel over aanpassing van werkplek
Back Back Nieuws

Wetsvoorstel over aanpassing van werkplek

25 november 2020

Om de werkplek voor werknemers flexibeler te maken doen D66 en GroenLinks een initiatiefwetsvoorstel. De nieuwe wet ‘Werken waar je wil’ moet de ‘Wet Flexibel werken’ vervangen. Er zal een internetconsultatie komen over de nieuwe wetgeving over de aanpassing van de werkplek.

Wetsvoorstel ‘Werken waar je wil’

Met het nieuwe wetsvoorstel ‘Werken waar je wil’ kan de werknemer een verzoek indienen tot een andere werkplek bij de werkgever. De werkgever kan dit verzoek of voorstel alleen nog afwijzen als sprake is van zwaarwegende bedrijfs- of dienstbelangen. Het recht van de werknemer om de werkplek te kiezen, verstevigt hierdoor. De wet die vanaf 2016 van kracht was, vervalt hierdoor.

Effecten van de regeling voor de doelgroepen

De regeling gaat gelden voor werknemers en werknemers in organisaties, waarin tien of meer mensen werkzaam zijn. Werkgevers zullen mogelijk meerdere werkplekken moeten inrichten conform de Arbeidsomstandighedenwet. Deze kosten worden naar verwachting ruimschoots gecompenseerd door de bespaarde reiskostenvergoedingen. De werknemer zal meer keuzevrijheid hebben ten aanzien van de werkplek. De internetconsultatie is te vinden om deze website.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!