WestCord richt meer hotels in op nieuw soort evenementenWestCord richt meer hotels in op nieuw soort evenementen
Back Back Nieuws

WestCord richt meer hotels in op nieuw soort evenementen

11 februari 2021

WestCord WTC Hotel Leeuwarden opende in september 2020 de grootste hybride vergaderlocatie van Noord-Nederland. Wegens het succes en de grote vraag naar hybride en online evenementen hebben drie nieuwe hotels zich hierop toegelegd. Hotel Jakarta Amsterdam, WestCord Fashion Hotel Amsterdam en WestCord Hotel Delft zijn de samenwerking aangegaan met HWC Events & Rental. Hierdoor creëert WestCord Hotels een grote dekking in Nederland voor het aanbieden hybride evenementen en livestreams.

In de hotels zijn diverse ruimtes ingericht als studio voor livestreams en hybride evenementen. De studio’s bestaan uit verschillende decors, audiovisuele techniek en gekwalificeerde technici die bijdragen aan het succes van het evenement. Daarnaast zijn de studio’s volledig aan te passen naar specifieke wensen vanuit de opdrachtgever. In het kader van duurzaamheid zijn de decors herbruikbaar waardoor de studio’s zijn opgebouwd op basis van ‘zero waste’.

Bijna alles is mogelijk

Omdat de drie hotels allen beschikken over unieke en ruime vergaderfaciliteiten zijn vrijwel alle soorten evenementen mogelijk. WestCord Hotel Delft biedt bijvoorbeeld een ‘huiskamer’ met open haard én Delfts blauwe touch, in WestCord Fashion Hotel Amsterdam kan de skybar omgebouwd worden tot studio en bij Hotel Jakarta Amsterdam biedt de subtropische binnentuin een uniek decor voor een livestream.

Voor het organiseren van een evenement zijn diverse pakketten beschikbaar. Deze onderscheiden zich door de hoeveelheid audiovisuele techniek, lay-out en mogelijkheden voor een compleet uitgewerkte studio. Zo kan een studio bijvoorbeeld uitgebreid worden met extra camera’s, het opnemen van een uitzending en het binnenhalen van een externe spreker.

'Voldoen aan vraag vanuit de markt'

Marit Baars, Sales Manager bij WestCord Hotels: 'Onze hotels lenen zich uitstekend voor livestreams en online en hybride evenementen. Opdrachtgevers zijn op zoek naar unieke locaties en wij kunnen die bieden. Een livestream tussen de palmen of in een skybar op de tiende verdieping met uitzicht over Amsterdam, waar kan dat nou nog meer? Wij willen met het aanbieden van deze technieken voldoen aan de vraag vanuit de markt.'

 

Foto: HWC Events & Rental

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!