WestCord Hotels viert 50-jarig jubileum WestCord Hotels viert 50-jarig jubileum
Back Back Nieuws

WestCord Hotels viert 50-jarig jubileum

07 mei 2018

WestCord Hotels bestaat 50 jaar. Het familiebedrijf van Harry en Jennifer Westers is opgericht op het Waddeneiland Vlieland en begon met Hotel de Wadden. Inmiddels bestaat de hotelgroep uit 15 hotels verspreid door Nederland.

Jubileumjaar met hoogtepunten

Dit jubileumjaar bestaat uit meerdere hoogtepunten. Zo opent Hotel Jakarta Amsterdam, het nieuwste hotel van de hotelgroep op 31 mei haar deuren op het Java-eiland. Hotel Jakarta Amsterdam is het ‘groenste’ hotel van Nederland, het hotel krijgt een subtropische binnentuin en is energieneutraal gebouwd. Hotel New York viert in 2018 een 25-jarig jubileum. Dit was de aanleiding voor Museum Rotterdam om op een bijzondere manier een ode te brengen aan het hotel. Dit doen ze met een expositie genaamd ‘Story of Pioneers’. In het noorden van het land wordt in het derde kwartaal van 2018 gestart met de bouw van een nieuw hotel op een zeer bijzondere locatie. Het hotel komt namelijk direct aan de Grote Markt in het centrum van Groningen, naast de Martinitoren. Het hotel krijgt 120 kamers, diverse terrassen aan de Grote Markt en de Nieuwe Markt en een dakterras. Naar verwachting opent het hotel medio 2020 de deuren.

Ontstaan op Vlieland

Het ontstaan van WestCord Hotels gaat terug naar 1968. Bakker Emo Westers kocht Hotel de Wadden voor zijn 18-jarige zoon Harry. Vanwege zijn jonge leeftijd had Harry zelfs een ontheffing van de koningin nodig. Negentien jaar later werd het tweede hotel op Vlieland geopend, Strandhotel Seeduyn. In de daarop volgende jaren werd uitgebreid naar Terschelling en vervolgens ook naar de vaste wal. Op dit moment is WestCord Hotels gevestigd op Vlieland, Terschelling en Ameland en in de steden Leeuwarden, Amsterdam, Delft en Rotterdam. Tevens zijn twee franchise hotels in Garderen en Raalte onderdeel van WestCord Hotels.

'Enorm trots op deze mijlpaal'

Harry Westers, eigenaar van WestCord Hotels: ‘Het voelt alsof ik gisteren begonnen ben. Wij kunnen alleen maar enorm trots zijn op wat wij met al onze medewerkers hebben neergezet in de afgelopen vijftig jaar.’

Fotocredits > Westcord Hotels

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!