Back Back Nieuws

Werkkostenregeling nog altijd onbekend

20 juli 2011
In het NIDAP onderzoek is op verzoek van IDEA gevraagd naar het gebruik van de nieuwe werkkostenregeling bij personeels- en zakelijke evenementen. Slechts een klein aantal managers zegt nu al gebruik te maken van de regeling: 9% bij personeelsevenementen en 8% bij zakelijke evenementen. Twee derde van hen denkt echter dat het gebruik van de werkkostenregeling geen invloed heeft op het personeelsbeleid of –budget.

 

Niet bekend met nieuwe regeling

Een tweede bijzondere uitkomst is dat een meerderheid van de managers aangeeft niet bekend te zijn met de nieuwe werkkostenregeling: 40% van de managers personeelsevenementen en 57% van de zakelijke eventmanagers zegt de regeling helemaal niet te kennen. Alle voorlichting en communicatie ten spijt is de nieuwe werkkostenregeling dus nog steeds een grote onbekende voor veel managers.

 

Negatieve effecten voor evenementenbudgetten

IDEA heeft bij verschillende gelegenheden gewezen op de mogelijk negatieve effecten van de werkkostenregeling voor de evenementenbudgetten. ‘Deze regeling treft alle werkgevers in Nederland en de evenementenbureaus zelfs dubbel: omdat ze werkgever zijn én omdat hun opdrachtgevers minder te besteden zullen hebben als gevolg van die regeling,’ constateerde voorzitter van IDEA, Gerben Plasmeijer, al in juni 2010.

 

Verdiepen in de materie

‘Dat de ondervraagde managers nu nog uitgaan van geen invloed op de budgetten, wil niet zeggen dat het allemaal wel mee zal vallen. Integendeel, het verwachte negatieve effect kan de branche – opdrachtgevers en bureaus – met terugwerkende kracht treffen als er aan het einde van dit jaar afgerekend moet worden bij de Belastingdienst. Voldoende reden voor elke zakelijke eventmanager en manager personeelsevenementen om zich in deze materie te verdiepen’, licht IDEA toe in de onlangs gepubliceerde uitkomsten.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!