Wereldprimeur voor Vote CompanyWereldprimeur voor Vote Company
Back Back Nieuws

Wereldprimeur voor Vote Company

13 februari 2019

11,5 miljoen Nederlanders versturen dagelijks berichten via WhatsApp. De Nederlandse verkiezingsspecialist Vote Company zet nu, als eerste ter wereld, WhatsApp op een hele nieuwe manier in: via WhatsApp kan je een stem uitbrengen bij verkiezingen.

Stemmen via WhatsApp

'Het is iets waar we best trots op zijn,' zegt Marcel Demper, directeur van Vote Company. 'Voor zover wij hebben kunnen nagaan, zijn we de eerste ter wereld die 'stemmen via WhatsApp' heeft kunnen realiseren. WhatsApp is erg kritisch op wat er via het platform gebeurt, maar reageerde direct enthousiast op ons idee. Vervolgens is het nog een flinke klus om het te realiseren en te zorgen dat het allemaal goed werkt. Het is de afgelopen periode uitvoerig in de praktijk getest en het werkt zeer gebruikersvriendelijk.'

Grote voordelen

De verwachting is dat 'stemmen via WhatsApp' een enorme vlucht gaat nemen en Vote Company voorziet dat binnen nu en twee jaar dit bij de meeste publieksverkiezingen zal worden toegepast. Het is voor de consument heel erg gebruiksvriendelijk en het heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van het bevestigen van een stem via een bevestigingslink per e-mail. Door het gebruik van WhatsApp is gewaarborgd dat mensen 1x per mobiele telefoonnummer een stem kunnen uitbrengen en biedt het uitstekend mogelijkheden om controles uit te voeren en daarmee een verkiezing zo eerlijk mogelijk te laten verlopen. 

Over Vote Company

Vote Company is een innovatief bedrijf dat volledig gespecialiseerd is in het faciliteren, organiseren en groot maken van verkiezing. Het bestaat sinds 2010 en werkt voor opdrachtgevers zoals onder meer de Kamer van Koophandel, de Persgroep, NOC*NSF, Rabobank, Vakmedianet, Freelance.nl, Food Personality, het Ministerie van Economische Zaken en Zoover.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!