Back Back Nieuws

Wereldprimeur: eerste onafhankelijke indoor skydive instructeuropleiding

20 juli 2010
Nederland krijgt de eerste onafhankelijke Indoor skydive instructeuropleiding ter wereld. Deze wordt aangeboden door het CIOS Goes/Breda in samenwerking met Indoor Skydive Roosendaal. Tot nu toe was deze opleiding alleen mogelijk bij een Amerikaanse franchise organisatie waar de onafhankelijkheid nogal wat vragen opriep.

Trainen van recreanten centraal
Indoor Skydive Roosendaal en het CIOS starten met de opleiding basis instructeur level 1, waarbij het trainen van recreanten centraal staat. Het is de bedoeling de opleiding in de toekomst verder uit te bouwen. Er wordt gedacht aan coaching binnen AFF opleiding, de opleiding voor parachutespringen. Daarnaast wordt ook training op nationaal en internationaal niveau aangeboden. Hiermee wil Indoor Skydive Roosendaal in samenwerking met CIOS het niveau van het (indoor) skydiven verhogen en de doelgroep van deze sport verbreden.

Direct gecertificeerd
CIOS gaat het keuzevak Indoor Skydive Instructeur uitsluitend aan 3e en 4e jaars studenten aanbieden. Deze studenten beschikken al over didactische, motiverende, analytische en fysiologische basiskennis. Studenten die de opleiding afronden zijn daardoor direct gecertificeerd als Indoor Skydive Instructeur. Door een officiële accreditatie hoopt zowel CIOS als Indoor Skydive Roosendaal dat deze studenten op termijn, door o.a. internationale stages, hun kennis wereldwijd verspreiden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!