Wereldpremière RECOMBINATION in Museon-OmniversumWereldpremière RECOMBINATION in Museon-Omniversum
Back Back Nieuws

Wereldpremière RECOMBINATION in Museon-Omniversum

17 maart 2023

In april en mei draait, exclusief, op het gehele 840 m² grote koepelscherm van Museon-Omniversum het geestverruimende RECOMBINATION, The Fulldome Journey. Het meest recente project van de visionaire fractale kunstenaar Julius Horsthuis is een meeslepende, abstracte reis door ruimte, tijd, muziek en wiskunde. De wereldpremière is woensdag 5 april in het Haagse filmtheater. 

Een abstracte reis

RECOMBINATION (trailer) is een spectaculaire fulldome ervaring op thema’s uit de natuurkunde, wiskunde en biologie. De meeslepende film neemt de kijker mee op een reis door realiteiten die alleen in de digitale ruimte bestaan, maar ogen als verre planeten en de innerlijke wereld van organische wezens. Julius Horsthuis gebruikt fractals, die het resultaat zijn van wiskundige formules. Door deze fractals te visualiseren zien we landschappen die rechtstreeks uit sciencefiction lijken te komen. Op het totale 840 m² grote koepelscherm van Museon-Omniversum ga je helemaal op in deze abstracte reis. De originele muziek, die de filmbeelden nog verder versterkt, werd gecomponeerd door Michael Stearns, David Levy, Max Cooper, Desert Dwellers, Ben Lukas Boysen, Temple Invisible en Ott. 

Immersieve beleving van Nederlandse bodem

Museon-Omniversum is trots dat het deze unieke, Nederlandse productie als eerste mag tonen aan het publiek. Met het digitale projectiesysteem, dat bestaat uit vijf laserprojectoren van Evan & Sutherland, heeft het Haagse filmtheater de mogelijkheid om dit soort producties op 4K en zelfs 8K te vertonen. Het fulldome genre en de visuele beelden geven Museon-Omniversum de kans meer te programmeren dan de natuurdocumentaires op grootbeeldformaat. Het geweldige surround sound systeem maakt de immersieve beleving compleet. 

Kunst en wiskunde

Julius Horsthuis is een digitale kunstenaar die wiskunde en geometrische patronen gebruikt voor geestverruimende films die de verbeelding prikkelen. Zijn werk was onder meer te zien in het met twee Oscars bekroonde Manchester by the Sea, in Koning van Katoren en op internationale muziek- en kunstfestivals zoals Coachella, IDFA, Art Futura en SAT symposium Montréal.

 

Julius Horsthuis: ‘De beste analogie die ik kan bedenken om mijn werk te omschrijven is muziek. Het is een soort visuele muziek. Muziek is extreem abstract. Maar in al die abstractie kun je patronen, structuur, toon, timbre vinden die allemaal bijdragen aan de emoties die we voelen als muziek onze hersenen binnenkomt.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!