Welke mogelijkheden heb je om een event te houden in de coronacrisis? Welke mogelijkheden heb je om een event te houden in de coronacrisis?
Back Back Nieuws

Welke mogelijkheden heb je om een event te houden in de coronacrisis?

25 mei 2020

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat fysieke evenementen zijn afgelast. Dat brengt de vraag met zich mee of er überhaupt nog wel mogelijkheden zijn om in deze tijd een event te houden. Het antwoord daarop is simpel, maar niet op elk soort evenement van toepassing. Het is bijvoorbeeld wel mogelijk om online events te organiseren. Dat is in de sportsector al gebeurd met darttoernooien, waarbij de spelers in eigen huis de pijlen gooien. Of met wielrenners die op de hometrainer een wielerparcours afleggen. In het verlengde daarvan zijn er nog meer mogelijkheden om tijdens de coronacrisis een event te houden. Welke dat zijn ontdek je hier.

Kleine events organiseren

Het voornemen is om vanaf 1 juni 2020 bepaalde locaties open te stellen voor maximaal dertig personen. Bijvoorbeeld in musea, maar ook in restaurants zolang de anderhalve maatregel maar gehandhaafd blijft. Dat biedt onder meer de mogelijkheid om kleine events te organiseren, zoals in een restaurant tot dertig personen inclusief restaurantpersoneel.
Vanaf 1 juli is er meer mogelijk om events op kleine schaal te organiseren voor meer mensen. Zo gaan congrescentra weer open en is het mogelijk om toegang te bieden tot maximaal honderd personen. Het blijft natuurlijk wel lastig om met de voorgeschreven maatregelen fysieke events te organiseren. Daarom ligt de focus nu nog grotendeels op online events. Dat is overigens prima, want de online events krijgen nu de aandacht en zijn waarschijnlijk een blijvertje.

Online events organiseren

Vanaf de start van de coronacrisis zijn er online allerlei initiatieven ontstaan voor digitale events. De online pubquiz heeft bijvoorbeeld iedereen wel één of meerdere keren voorbij zien komen. Dat zijn vooral online events ter vermaak net als online dj-sessies en muzikale online optredens van artiesten.

Een ander type event dat in deze tijd tot de mogelijkheden behoort waarbij de inhoud meer centraal staat, is een​ hackathon​. Benieuwd naar ​wat dat is: zo’n hackathon​? Je vindt het op de website van Hackathonopmaat.nl. Zij zijn marktleider in Nederland op het gebied van hackathons. Eerder organiseerden zij al een online hackathon voor een farmaceutische partij. Tijdens deze interne hackathon gingen 140 zorg professionals aan de slag om na te denken hoe ze nieuwe medicijnen weer onder de aandacht kunnen brengen bij hun klanten. Door COVID-19, was het klantcontact met hun eindklanten namelijk sterk vermindert, doordat fysieke bijeenkomsten niet meer door konden gaan.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!