Week van het water levert innovatieve ideeën Week van het water levert innovatieve ideeën
Back Back Nieuws

Week van het water levert innovatieve ideeën

22 oktober 2019

Van een volledig afbreekbare mat die voor erosiebescherming tot baggeren met kleinschalige elektrische slibrobots, ter ere van de Week van Ons Water hebben meer dan honderd deelnemers hun innovatieve waterideeën ingezonden voor de Waterinnovatieprijs 2019. Deze veelbelovende innovaties maken kans om in de prijzen te vallen op 12 december tijdens de prijsuitreiking van de Waterinnovatieprijs.

Waardevolle verzameling innovaties

De Waterinnovatieprijs is een initiatief van de Unie van Waterschappen en de Nederlandse Waterschapsbank, en wordt uitgereikt in vier categorieën. ‘Waterveiligheid’, ‘Schoon water’, ‘Voldoende water’ en ‘Digitale transformatie’. Iedereen mag meedoen: overheden, bedrijven en particulieren. Dit levert een zeer waardevolle verzameling van innovaties op.

Deltacongres

Onder leiding van juryvoorzitter Lidewijde Ongering, secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, is het de taak van de deskundige jury om per categorie een winnaar te kiezen. De genomineerden worden op 14 november bij het Deltacongres bekend gemaakt. Vanaf die bekendmaking kan er door iedereen gestemd worden voor de publieksprijs op Waterinnovatieprijs.nl.

Aanmoedigingsprijs: De Dromenvanger

Nieuw dit jaar is de aanmoedigingsprijs De Dromenvanger. Met De Dromenvanger wil de Unie van Waterschappen ideeën een podium geven die nog niet rijp genoeg zijn voor de reguliere categorieën van de Waterinnovatieprijs. Van deze ideeën verschijnen binnenkort filmpjes op het YouTube-kanaal van de Unie van Waterschappen. Het idee met de meeste views wordt op het Waterinnovatiefestival op 12 december gepitcht.

Waterinnovatiefestival

De feestelijke uitreiking van de Waterinnovatieprijs vindt plaats tijdens het Waterinnovatiefestival op 12 december in de Werkspoorkathedraal te Utrecht.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!