Back Back Nieuws

Wat staat je te wachten tijdens eerste Open Monumentendag Special?

11 november 2016
In Drenthe is het gezellig, huiselijk en knus. Mensen komen er achterom. De geur van versgemalen koffie trekt je naar binnen, waar je met de bewoners geniet van versgebakken ‘knieperties’ of van een borrel met een stukje ‘dreuge’ worst. Dit is wat de deelnemers aan de eerste Open Monumentendag Special te wachten staat op zaterdag 19 november aanstaande in Drenthe. Tijdens een busexcursie beleef je een dag vol gastvrijheid, verschillende smaken, bijzondere verhalen en muziek in en op weg naar zeven unieke monumenten.

Unieke kans
De eerste Open Monumentendag Special is een unieke kans om de huiselijke geschiedenis en gastvrijheid van Drenthe te ontdekken. Maak kennis met een andere kant van Drenthe dan de bekende hunebedden. Deze editie is gericht op het erfgoed dat minder bekend is. De bezoekers reizen met een bus naar onder andere de bosbouwschool in Frederiksoord, de smederij in Wittelte, het Ottenshoes in Orvelte en Huize Duizendschoon in Beilen. In elk monument worden zij rondgeleid, proeven zij een lokale specialiteit of luisteren zij naar muziek of de verhalen uit de streek. De Open Monumentendag Special in Drenthe wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe.

Bus excursies
Deelname aan de Open Monumentendag Special ‘Gastvrij Drenthe’ kan alleen in de vorm van een busexcursie. Er zijn drie excursies door de provincie; n in de ochtend langs drie monumenten, een middagexcursie langs vier monumenten en een dagexcursie die alle zeven opengestelde monumenten bezoekt. Voor elke excursie is aanmelding vooraf noodzakelijk en voor deelname wordt een kleine vergoeding gevraagd. Voor praktische informatie over start- en eindtijden, opstaplocaties en aanmelden, ga je naar deze website.

Open Monumentendag Specials

De jaarlijkse BankGiro Loterij Open Monumentendag ontvangt ieder tweede weekend van september ruim 1 miljoen bezoekers in 5.000 opengestelde monumenten. Vanuit het publiek is de wens geuit om vaker in het jaar te mogen genieten van bijzondere monumenten en locaties in Nederland. Het landelijke Projectbureau Open Monumentendag geeft met de Open Monumentendag Specials gehoor aan deze wens. De specials zijn regionale kleinschalige edities van het landelijke evenement met een eigen thema, waarmee het verhaal van de streek wordt verteld.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!