Back Back Nieuws

Wat is het meest innovatieve bedrijf van de Achterhoek?

22 maart 2016
Vandaag tijdens de Ondernemersdag 2016, zal het ‘Innovatiefste bedrijf van de Achterhoek 2016’ worden gekozen. Ruim 20 Achterhoekse bedrijven hebben zich aangemeld met de meest uiteenlopende innovaties. De jury heeft vorige week uit dit ruime aanbod de 3 genomineerden geselecteerd; Nijhuis Water Technology, Stooff Interior Projects en Q-Concepts Design & Engineering.

Nijhuis Water Technology
Nijhuis Water Technology levert een bijdrage aan een steeds groener wordende economie met allerlei nieuwe toepassingen op het gebied van terugwinnen van grondstoffen uit afvalwater en reststromen. Het terugwinnen van stikstof uit reststromen als biobased kunstmest via de NAR-technologie is hun laatste wapenfeit.

Stooff Interior Projects
Stooff Interior Projects mag zich één van de innovatiefste interieurbouwers ter wereld noemen. Door automatisering en een modern machinepark is zij in staat om maatwerk interieur op een industriële manier te produceren. Zelfs als er maar één exemplaar gemaakt wordt.

Q-Concepts Design & Engineering
Q-Concepts heeft onder de naam Aeronamics een draagvleugel zeilboot gelanceerd. De draagvleugels laten de vaartuigen boven het water uitstijgen. Het gepatenteerde DSS-systeem van Q-Concepts heeft ervoor gezorgd dat deze kostbare complexe constructie nu voor een brede doelgroep bereikbaar is. 

Het aanwezige publiek van de Ondernemersdag 2016 in Stadion de Vijverberg zal bepalen wie zich een jaar lang het ‘Innovatiefste bedrijf van de Achterhoek’ mag noemen. Voor meer informatie over het InnovatieFestival 2016 ‘Toekomst in de maak’, het programma en de initiatiefnemers: innovatiefestival2016.nl of ondernemersdag2016.nl. Het InnovatieFestival 2016 is een evenement van Mood Concepts.

Fotocredits: Stan Bouman

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!