Back Back Nieuws

VVV-Texel laat eerste flessenpost 2.0 te water

14 september 2012
VVV Texel verzendt deze maand als eerste in Nederland flessenpost 2.0.: een boei wordt te water gelaten en is precies te volgen op internet via GPS navigatie. Iedereen kan de boei op afstand vullen met ‘ouderwetse’ papieren flessenpost en berichten via social media. De vinder krijgt naast deze flessenpost ook cadeaus van Texelse ondernemers. Vanaf een reddingsboot van de KNRM wordt de boei ‘Texelpost’ op 25 augustus 2012 te water gelaten.

 

Waar Texelpost precies wordt gedropt, wordt nog goed geheim gehouden. Na de tewaterlating op 25 augustus kan iedereen via www.texelpost.nl en het twitteraccount @Texelpost volgen waar de boei ‘vaart’ en zich haasten naar de aanspoelplek. De vinder wint alle flessenpost 2.0 en cadeaus, waaronder een verzorgde Zo Texels-vakantie op Texel.

Geboeid
Bedenker van Flessenpost 2.0 is Dries de Winter, een eigenzinnige Texelaar bekend van zijn twitter-actie #jenaaminhetzand. De Winter: “In tegenstelling tot flessen, zijn boeien beter bestand tegen weer en wind. Niet alleen door het materiaal, maar vooral door de vorm. Dat bracht me op het idee om social media en flessenpost te combineren en een leuke actie te bedenken: flessenpost 2.0. Niet voor slechts één vinder, maar voor iedereen; volgers op Twitter en Facebook winnen ook prijzen. Het is een spel waarbij je samen gokt waar de boei aanspoelt, oude romantiek in een nieuw jasje. Op de site Texelpost.nl kun je de boei volgen via een GPS-systeem en ook flessenpost digitaal posten. Het lijkt mij superspannend om te zien waar Texelpost terecht komt en wie ‘m als eerste vindt!”

Zo Texels hoofdprijs
Op de boei staan instructies hoe de vinder de flessenpost en cadeaus bemachtigt. Hoofdprijs voor de vinder van de eerste Flessenpost 2.0: een compleet verzorgde vakantie op Texel uit het pakket van Zo Texels. Bij ‘Zo Texels’ draait het om kleinschalige gastvrijheid en bijzondere belevenissen, aangeboden door authentieke eilanders. Jacco Dros, coördinator bij Zo Texels vertelt: “Texelpost is nou een typische actie van een authentieke, eigenwijze eilander. En daarmee helemaal Zo Texels.”

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!