Vue Kerkrade toont Verdi's populairste opera RigolettoVue Kerkrade toont Verdi's populairste opera Rigoletto
Back Back Nieuws

Vue Kerkrade toont Verdi's populairste opera Rigoletto

16 januari 2018

Rigoletto, een werk dat de componist zelf zijn 'beste opera' noemde, is één der populairste opera's ooit geworden. De opera bevat vele muzikale hoogtepunten, waaronder de bekende aria's 'Questa o quella' en 'La donna è mobile' (beide onsterfelijk gemaakt door tenor Luciano Pavarotti) alsmede het geliefde Derde Bedrijf kwartet 'Bella figlia dell'amore', dat in 2012 nog te horen was in de Britse film Quartet. Op dinsdag 16 januari vertoont Vue Kerkrade Guiseppe Verdi's schitterende live opera voorstelling Rigoletto van The Royal Opera House in Londen. Op dinsdag 23 januari zal er oeen encore voorstelling te zien zijn.

Het verhaal van deze opera volgt Rigoletto, de gebochelde nar van de libertijnse Hertog van Mantua, die vervloekt is door de vader van één van de laatste vrouwelijke veroveringen van de Hertog en diens spottende, geringschattende lach. Als de Hertog zijn pijlen richt op Rigoletto's eigen dochter Gilda, lijkt de vloek effect te krijgen, en moet de nar iets verzinnen om haar te redden van de immorele bedoelingen van de vorst.

Onder regie van David McVicar toont deze productie vooral de wreedheid in Verdi's tragische opera. Duistere, door de Renaissance geïnspireerde set en
kostuumontwerpen creëren een schokkende en gewetenloze wereld waarin dit intense verhaal zich ontvouwt. Alexander Joel dirigeert een cast, aangevoerd door de Griekse bariton Dimitri Platanias in de titelrol, met verder de Amerikaanse tenor Michael Fabiano als de Hertog van Mantua. De Engelse sopraan Lucy Crowe vertolkt de rol van Gilda.

Inleiding

Annemie Vallino-Ravetta, verzorgt wederom de inleiding van Rigoletto. Annemie is Mezzosopraan, heeft o.a. opera gestudeerd aan het Conservatorium in Maastricht en zal samen met leden van haar zangschool Vocaal Totaal met behulp van diverse muziekfragmenten de opera toelichten in de Skybar. 

Over Royal Opera House bij Vue Kerkrade

Het fameuze theater Covent Garden te Londen staat niet alleen bekend om de prachtige architectuur, maar ook om de indrukwekkende operavoorstellingen.
Bij Vue Kerkrade zitten de bezoekers vooraan in de zaal bij de meest uiteenlopende en adembenemende klassieke stukken. Door middel van een fantastische projectie op de bioscoopschermen kan het publiek vanuit een luxe bioscoopstoel genieten van stukken die op dat moment live in Londen worden opgevoerd. Elke voorstelling wordt gepresenteerd door geliefde persoonlijkheden uit de operawereld, die ons exclusieve interviews en kijkjes achter de schermen brengen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.264 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.264 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!