Back Back Nieuws

Vrijwilliger voor een dag: een bedrijfsuitje, maar dan anders

03 februari 2016
Deelnemers van de Zonnebloemafdeling Poeldijk zijn op weg naar Madurodam. Normaal gesproken begeleiden de afdelingsvrijwilligers de groep, maar nu staat er een groepje medewerkers van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid op ze te wachten. Voor een bedrijfsuitje, maar dan anders.

Steeds meer bedrijven en organisaties geven een maatschappelijke invulling aan hun personeelsuitje. De Zonnebloem biedt de mogelijkheid om een lokale activiteit te financieren én medewerkers van het bedrijf een dagje vrijwilliger te laten zijn. De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid pakt het groots aan, met maar liefst vier dagjes uit – naar Madurodam, het Gemeentemuseum, het Louwmanmuseum en het Mauritshuis – voor vier lokale Zonnebloemafdelingen.

Duo’s
De medewerkers staan met rolstoelen klaar bij de ingang. Als de deelnemers met het aangepast vervoer arriveren, zijn de duo’s snel gemaakt. ‘We hebben iets meer collega’s dan mensen die geduwd moeten worden’, vertelt Farida Sheikkariem. Wijzend op haar collega Sandra den Heijer, zegt ze: ‘Dus wij sluiten samen maar aan bij deze mevrouw.’ Dat blijkt de 91-jarige mevrouw Minkels te zijn, die dat wel ziet zitten. ‘Leuk, twee nieuwe gezichten.’

Veel groter geworden...
De groep gaat Madurodam binnen en verspreidt zich over het park. Voor mevrouw Minkels is het ruim veertig jaar geleden dat ze hier was. ‘Het is niet te vergelijken met vroeger!’, concludeert ze, terwijl ze aandachtig rondkijkt. ‘Het park is veel groter geworden en het restaurantgedeelte is nieuw.’

Lachebekkies
Mevrouw Minkels lijkt zich inmiddels ontzettend te vermaken met Farida en Sandra. Hoe kort ze elkaar ook pas kennen, er lijkt een goede klik te zijn. Farida houdt de hand van mevrouw Minkels vast en ze lachen er op los. ‘Je moet natuurlijk maar afwachten wie je achter je rolstoel krijgt, maar ik heb het echt getroffen’, zegt de 91-jarige kwiek. ‘Het zijn echte lachebekkies!’ De reactie van de dames doet hun bijnaam eer aan.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!