VriendenLoterij steunt Het ConcertgebouwVriendenLoterij steunt Het Concertgebouw
Back Back Nieuws

VriendenLoterij steunt Het Concertgebouw

07 oktober 2022

Het Concertgebouw weet zich ook de komende vijf jaar gesteund door de VriendenLoterij. Via Het Concertgebouw Fonds steunt de loterij projecten die Het Concertgebouw duurzamer en toegankelijker maken. Het partnership loopt al sinds 2000 en is daarmee één van de langstlopende in de culturele sector. De VriendenLoterij is tevens sinds 2019 naamgevend partner van de ZomerConcerten in Het Concertgebouw. 

Eerdere bijdragen werden onder meer besteed aan de verduurzaming van de concertzaal en aan infrastructurele aanpassingen waarmee concerten kunnen worden gestreamd. Tijdens de gedwongen sluiting door corona werd de waarde van deze faciliteiten extra bewezen: meer dan 150 concertstreams werden opgenomen en uitgezonden via internet en TV.

Verdere ontwikkeling duurzaamheid en toegankelijkheid 

Jolien Schuerveld, directeur van Het Concertgebouw Fonds is enorm dankbaar voor de lange samenwerking met de VriendenLoterij: ‘De VriendenLoterij is sinds 2000 onze trouwste partner, in goede én in slechte tijden. Dankzij de jaarlijkse bijdrage kan Het Concertgebouw zich ook de komende vijf jaar blijven ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid en toegankelijkheid.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!