Back Back Nieuws

Voormalig stadsdeelkantoor op de Westergasfabriek getransformeerd tot pop-up food spot

05 oktober 2015
De Westergasfabriek heeft er een horeca locatie bij. Na een extreem korte aanlooptijd van slechts drie weken heeft pop-up concept Gustafson haar deuren geopend. Gustafson is tijdelijk en heeft zelfs de laatste openingsdag over 12 maanden al aangekondigd. Een verrassende en steeds veranderende zaak met design als continu proces. Voor de bezoekers een hotel-café-restaurant met een tijdelijk podium voor iedereen met bijzondere ideeën. Voor de initiatiefnemers en partners een zaak om in te kunnen blijven innoveren en inspireren. Vanaf begin oktober biedt Gustafson verrassing door sfeer, inrichting en activiteiten gecombineerd met betrouwbare en betaalbare kwaliteit uit de keuken met een verleidelijke wijn- en cocktail kaart.

In het diepe...
‘Vanaf de eerste minuut dat we de sleutel van het pand kregen zijn we eigenlijk meteen open gegaan. Na een krappe drie weken is het ons al gelukt om de zaak volledig up-en-running te krijgen en hebben wij deze week onze eerste gasten voor diner ontvangen. Een spannende maar hele leuke keuze om bij een pop-upproject anno 2015 letterlijk maar beheerst in het diepe te springen’, aldus Elvira Wilthagen, één van de initiatiefnemers.

Work in progress
‘We werken samen met verschillende partners die ons helpen om uiteindelijk van Gustafson een bijzonder design platform met een internationale uitstraling te maken. We zijn waar mogelijk nog op zoek naar relevante en zinvolle samenwerkingen en tijdelijke joint promotie partners. We willen laten zien dat je op een hele informele manier een zeer origineel horeca bedrijf kunt runnen’, vertelt Wilthagen.

Grand closure
Gustafson is gevestigd in het oude stadsdeelkantoor Westerpark. Nadat het stadsdeel daar vertrok werd het pand in gebruik genomen door verschillende (creatieve en media) bedrijven. In de loop van de komende 12 maanden zullen al deze bedrijven vertrekken. Aansluitend start in het najaar van 2016 de verbouwing tot een hotel dat naar verwachting in 2017 opent. Tot dat moment zijn de deuren van Gustafson voor iedereen geopend die houdt van design, eten, drinken en bijzonder overnachten. Samen werken zij toe naar de Grand Closure op 30 september 2016.

Wat kun je verwachten?
Gustafson is zeven dagen per week geopend: ontbijt, koffie, taart, lunchen, borrelen en diner in een informele en steeds veranderend restaurant met cocktailbar. Gustafson biedt plaats aan ongeveer 100 gasten en serveert overdag de heerlijkste boterhammen en salades en ‘s avonds een goede range van internationale gerechten. Hiernaast biedt Gustafson een agenda met evenementen, lezingen, product lanceringen, collectie introducties van jonge (fashion) designers, en nog zo veel meer. Gustafson leent zich bij uitstek voor exposities van kunstenaars maar ook voor design producten van jonge ontwerpers en lokale Indie merken. Shop-in-shop achtige settings kunnen gemaakt worden en binnenkort kan er geslapen worden in de vijf hele bijzondere hotelkamers.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!