Back Back Nieuws

Vondelpark3 geeft terug aan de samenleving met MealforMeal

23 juni 2015
Na een succesvol eerste jaar heeft Kitchen & Bar Vondelpark3, de horeca- en evenementenlocatie in Amsterdams bekendste park, 3785 euro gedoneerd aan Voedselbanken Nederland. Het bedrag kwam tot stand door MealforMeal, een duurzaam initiatief van Vondelpark3 dat bij de opening in 2014 in het leven werd geroepen.

MealforMeal
'We speelden al een tijdje met het idee om iets terug doen voor onze directe omgeving. Dagelijks ontnemen wij mensen een zorg met ons restaurant door eten en drinken te serveren, maar de mensen die dat het hardst nodig hebben kunnen het uit eten gaan niet veroorloven', zegt Bram van Es van Vondelpark3. 'Daarom besloten we een samenwerking met Voedselbanken Nederland aan te gaan en MealforMeal op te zetten'.

Voor iedere gast van events in Vondelpark3 zet het bedrijf een bijdrage op een aparte rekening. Niet alleen worden de gasten op een positieve manier met de binnenlandse voedselproblematiek geconfronteerd, ze helpen ook mee in de strijd tegen voedselverspilling en de belasting van het milieu.

Voedselbanken Nederland
Hoewel Voedselbanken Nederland nooit betaalt voor levensmiddelen, is financiële steun meer dan welkom. De bijdrage van Vondelpark3’s MealforMeal zal worden gebruikt voor de logistieke processen en de opslag rondom de voedselpakketten, die wekelijks bij meer dan 159 voedselbanken moeten worden gebracht vanuit 8 grote districutiecentra.

'De kosten voor de distributie en koeling van één voedselpakket ligt rond de €3,50. Dit initiatief stelt ons dus in staat om zo’n 1000 gezinnen te steunen', vertelt Sanne Kroon van Voedselbanken Nederland. 'We zijn er ontzettend blij mee en hopen dat dit een inspiratie is voor andere Nederlandse bedrijven!'

Ook in 2015 zet Vondelpark3 het MealforMeal initiatief voort. De bekendmaking van het ingezamelde bedrag voor 2015 wordt rond april 2016 bekend gemaakt.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!