VOGEL 2020 dit jaar in IJsselhallen Zwolle VOGEL 2020 dit jaar in IJsselhallen Zwolle
Back Back Nieuws

VOGEL 2020 dit jaar in IJsselhallen Zwolle

30 december 2019

Van donderdag 2 tot en met zondag 5 januari organiseert de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (NBvV) VOGEL 2020. De Nederlandse Kampioenschappen voor volièrevogels worden gehouden in de IJsselhallen in Zwolle, onderdeel van Libéma. VOGEL 2020 is hét evenement voor de vogelliefhebber en daarom the place to be. Omdat de kwaliteit van de in Nederland gefokte vogels alom bekend is in Europa, wordt er ook dit jaar weer gerekend op bezoekers uit alle delen van Europa. Naar verwachting zal de show door 11.000 bezoekers worden bezocht.

9000 wedstrijdvogels

De Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (NBvV) is met ongeveer 23.000 liefhebbers de organisatie die zich in de breedste zin van het woord bezighoudt met volièrevogels. In de periode van oktober tot en met december worden in Nederland ongeveer 500 plaatselijke en regionale vogeltentoonstellingen gehouden, de hoogst uitverkoren vogel(s) wedijveren later in het seizoen met andere toppers uit heel Nederland. De meest bijzondere, mooiste en kleurrijkste vogels zullen daarom een gooi doen naar het kampioenschap. Zo’n 9.000 wedstrijdvogels van de hoogste kwaliteit en ingezonden door zo’n 1.000 inzenders uit geheel Nederland zijn te bewonderen. De openingshandelingen zullen verricht worden door Mw. drs. L. Hendrix (Directeur Dierlijke Agroketens en Dierenwelzijn van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit).

Verkoop

Daarnaast zijn er ca. 4.000 vogels te koop in een grote verkoopklasse. Vele soorten zijn er te bewonderen. Onder andere kanaries, parkieten, papegaaien, kleinere tropische vogels, exotische duifjes, Europese vogels … ze zijn in ruime mate te zien en te horen. Niet alleen het aantal vogels is indrukwekkend, ook de variatie in kleur en zang is groot.

Stands van leveranciers

Stands van leveranciers van vogelvoeders en allerhande toebehoren, waaronder fraaie vogelverblijven, maken deze Nederlandse Kampioenschappen compleet. Ook voorlichting over het houden van vogels is een belangrijk aandachtspunt en er is veel documentatie aanwezig.

Avicultuur

De NBvV voert al sinds 2012 beleid dat de gezondheid en het welzijn van vogels die in Nederland in een beschermde omgeving worden gehouden, de zogeheten avicultuur, moeten waarborgen en verbeteren. In dat beleid worden ook handreikingen gedaan ten aanzien van het verantwoord vermeerderen en tentoonstellen van vogels. Daarmee levert de NBvV haar bijdrage aan het maatschappelijk debat over dierenwelzijn. Tegelijkertijd geeft dit beleid aan hoe haar leden moeten omgaan met wettelijke normen en morele waarden ten aanzien van het op een ethisch verantwoorde manier houden van kooi- en volièrevogels.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!