Visit Brussels lanceert Visit Brussels PASSVisit Brussels lanceert Visit Brussels PASS
Back Back Nieuws

Visit Brussels lanceert Visit Brussels PASS

31 augustus 2021

Naar Brussel reizen voor een citytrip wordt dit najaar nog interessanter. In het kader van het herstelplan voor toerisme en de culturele promotie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft visit.brussels de visit.brussels PASS gelanceerd. Het betreft een digitale pas die geldig is bij meer dan 100 partners: toeristische attracties, musea, erkende accommodaties, rondleidingen en evenementen in Brussel

Brussels Health Safety Label

Om Brussel onder optimale gezondheidsomstandigheden te (her)-ontdekken, zetten de toeristische en culturele instellingen in op het ‘Brussels Health Safety Label’. De locaties die dit label hebben ontvangen, voldoen aan de hygiënemaatregelen die in overeenstemming zijn met de geldende normen. Ze passen de preventievoorschriften toe die specifiek zijn voor elke sector, zodat een bezoek aan een van deze instellingen veilig zal verlopen.

Bereikbaarheid

Brussel kan bogen op uitstekende lucht-, weg- en spoorwegverbindingen. Vanuit Amsterdam reis je met de Thalys in minder dan twee uur naar hartje Brussel. Wie met het vliegtuig op Zaventem landt, is binnen 20 minuten in het stadscentrum. En de stad zelf is zo compact dat alles makkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer of te voet. Flixbus zorgt voor een directe verbinding Amsterdam – Brussel in 2:45 uur. De comfortabele bussen zijn o.a. uitgerust met stopcontacten en wifi.

Fiets- en wandelroutes

Te voet het historische centrum of de omliggende wijken ontdekken, is goed te doen, met of zonder gids. Ook per fiets kun je je tegenwoordig goed verplaatsen in Brussel. Afgelopen jaar zijn er 40km bewegwijzerde fietsroutes bijgekomen, waardoor je op een relaxte manier de stad kunt ontdekken. Er zijn deel- en huurfietsen op diverse punten in de stad gestationeerd. Begeleide fietsrondleidingen zijn te reserveren bij Pro Velo.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!