Visiedocument toekomst marketingteams in AI- en duurzaamheidstijdperkVisiedocument toekomst marketingteams in AI- en duurzaamheidstijdperk
Back Back Visie

Visiedocument toekomst marketingteams in AI- en duurzaamheidstijdperk

08 juli 2024

Platform Innovatie Marketing (PIM) presenteert een vernieuwend visiedocument ‘De marketingtoekomst in versnelling: AI en Duurzaamheid als krachtbronnen’. PIM lanceert hiermee dé gids voor marketingprofessionals die klaar zijn om de toekomst te omarmen met een innovatieve en duurzame mindset in de snel evoluerende wereld van kunstmatige intelligentie (AI).

In een tijd waarin technologieën razendsnel evolueren en consumenten hun gedrag voortdurend aanpassen, belicht PIM de cruciale rol van marketingteams bij het navigeren door deze complexe veranderingen. Het visiedocument biedt diepgaande inzichten en praktische aanbevelingen om marketingstrategieën te versterken en te vernieuwen, met een sterke focus op AI en duurzaamheid. Het visiedocument is geschreven door Irma Bollen, ervaren marketingprofessional en bestuurslid van PIM. Ze kreeg ondersteuning en waardevolle input van vier vooraanstaande experts: Klaske Kruk, Wim Vermeulen, Steven van Belleghem en Patrick Petersen. Samen hebben ze hun inzichten en expertise gebundeld om dit inspirerende en onderbouwde document te creëren.

Transformeer je marketing met AI en duurzaamheid

Dit visiedocument van PIM duikt diep in de wereld van AI, waar automatisering van repetitieve taken en datagestuurde beslissingen de kern vormen. Met de opkomst van generatieve AI (GenAI) verwacht Gartner dat tegen 2026 maar liefst 80% van de senior creatieve rollen getransformeerd zullen zijn. Dit biedt ongekende mogelijkheden en een nieuw speelveld voor creatieve marketing.

Duurzaamheid is een andere gamechanger. PIM toont hoe marketingteams kunnen bijdragen aan een groenere toekomst door slimme, ethisch verantwoorde keuzes te maken. Van Google Nest tot Eneco, en van Patagonia tot Seepje, het document zit boordevol inspirerende voorbeelden van hoe AI, duurzaamheid, authenticiteit en transparantie leiden tot sterkere klantrelaties en merkloyaliteit.

Een call-to-action voor alle marketingprofessionals

PIM roept alle marketingprofessionals op om deze spannende uitdagingen te omarmen. Met de integratie van AI en duurzaamheid kunnen marketingteams niet alleen hun werk efficiënter en effectiever maken, maar ook een blijvende positieve impact hebben op de samenleving.

Het visiedocument is hier te downloaden. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!