Virtual Reality komt naar de Koepel in BredaVirtual Reality komt naar de Koepel in Breda
Back Back Nieuws

Virtual Reality komt naar de Koepel in Breda

22 november 2017

Aanstaande vrijdag worden in The VR Room Breda de poorten naar de virtuele wereld opengezet. Het is naast Utrecht en Amsterdam alweer de derde vestiging van de populaire start-up The VR Room uit Utrecht, eerder genomineerd als start-up van het jaar 2017. Over de kop gaan in een VRollercoaster, vuurballen uit je handen schieten of midden in een actiescène gedropt worden, het is slechts een greep uit de ruim 50 VR-ervaringen die The VR Room Breda biedt. De opening zal worden verricht door burgemeester Paul Depla.

Eindelijk is er in de Bredase binnenstad een mogelijkheid om de virtuele werkelijkheid te ervaren. Wouter van den Bijgaart, eigenaar en oprichter van The VR Room, heeft daarvoor de handen ineengeslagen met ondernemer Joris Korsten, die de vestiging in Breda gaat runnen. Korsten is al tijdenlang enthousiast van Virtual Reality en wilde dit graag anderen laten ervaren. Na een bezoek aan The VR Room in Utrecht raakte Korsten overtuigd van het concept en was hij vastbesloten het ook naar zijn eigen stad te halen.

'Ik ben The VR Room Breda begonnen omdat het een ontzettend gaaf product en gave dienst is, waarbij ik de bezoekers de kans wil bieden om de geest te verruimen terwijl er toch ontspannen kan worden. Dit alles samen laten gaan met een enorm ‘wow gevoel’, wat aanzet tot leuke gesprekken tussen de gasten!', aldus Korsten.

Unieke beleving op voormalig gevangenisterrein

Wie bij The VR Room Breda op bezoek gaat, merkt al snel dat het niet om een doorsnee uitje gaat. De Koepelgevangenis in Breda, tegenwoordig als Futuredome een hub voor innovatieve bedrijven, vormt het decor voor een uniek dagje uit. Verzamelen gebeurt op een van de luchtplaatsen, waar vroeger de gevangenen een frisse neus konden halen. 'Zo stappen bezoekers al een andere wereld in voordat de VR-experience überhaupt begint', vertelt Korsten.

Eenmaal door het ijzeren gordijn heen verschijnt The VR Room Breda, waar Korsten de afgelopen maanden een oude gevangenisruimte omgetoverd heeft tot een prachtige locatie met vier state-of-the-art VR Rooms. The VR Room maakt daarbij gebruikt van de meest geavanceerde VR-technologie, waarbij bezoekers onderling de headset afwisselen. Dit is bewust gedaan, zo laat Van den Bijgaart weten. 'De VR-ervaringen zijn zó indrukwekkend, dat afwisseling noodzaak is. Onze headsets zijn dan ook niet te vergelijken met de eenvoudige mobiele brillen in de winkels of VR-bioscopen. Bovendien, je vriend of collega zien opschrikken van virtuele zombies is minstens zo leuk!'

Over The VR Room

Bijzonder aan The VR Room is dat er voor ieder persoon een op maat gesneden VR-programma beschikbaar is, waardoor een divers publiek aangetrokken wordt. Zo kunnen jongeren zich uitleven met de wildste games, terwijl de oudere bezoeker een virtuele vakantie ervaart of gaat diepzeeduiken. The VR Room is daarmee ideaal voor bedrijfsuitjes, vriendengroepen en gezinnen.

Het sociale element is een belangrijk onderdeel van de belevenis. 'Het is ten eerste een mooie afwisseling om af en toe toe te kijken. Je kunt de indrukken dan even laten bezinken. Daarnaast is het sociale aspect een belangrijk onderdeel van de hele ervaring. Een ervaring is leuker als je hem deelt!', aldus Korsten.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!