Back Back Nieuws

Vier Jordaanse natuurwonderen tot Unesco erfgoed benoemd

12 november 2008
Unesco heeft vier Jordaanse natuurwonderen aangewezen als World Heritage Site. Al Azraq, Al Muijib, Wadi Rum en het Dana natuurreservaat werden benoemd vanwege hun uitzonderlijke natuurschoon. Het aantal komt hiermee op zeven, de meest bekende is ongetwijfeld de rode stad en wereldwonder Petra.

Al Azraq is een oase in de oostelijke woestijn met  het enige water in de wijde omtrek en een populaire halte voor de vele vogels die van Azië naar Afrika trekken.
Al Muijib is het laagstgelegen natuurreservaat ter wereld. Het landschap bestaat uit bergen, rotsen en schaars begroeide woestijnvlaktes. Ook het Dana natuurreservaat is rijk aan (bedreigde) vogelsoorten. De zandduinen, boslanden, rotshellingen en steenwoestijn vormen een adembenemend mooi thuis voor natuur en natuurliefhebbers.
De Wadi Rum-woestijn is een indrukwekkende zandstenen vallei met granieten, door de wind uitgesleten, rotsen. Het is het betoverende land van de Bedoeïenen met een oorverdovende stilte, rood zand, blauwe luchten en adembenemende rotspartijen.

Meer info op de site van visit Jordan.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!