Back Back Nieuws

Verras met kunst van licht en water

22 oktober 2012
Komende winter licht Amsterdam 44 dagen op tijdens het eerste Amsterdam Light Festival. Een cultureel festival van licht en water dat de pracht van de historische stad letterlijk in de schijnwerpers zet. Van 7 december 2012 tot en met 20 januari 2013 zijn in het centrum van Amsterdam lichtsculpturen van hedendaagse (internationale) kunstenaars te bewonderen in de openbare ruimte en zijn gebouwen en bruggen feeëriek of juist kunstzinnig aangelicht.

Zakelijke markt
December is de maand van jaarafsluitingen en de kerstborrels. Januari is de tijd van de
nieuwjaarsontvangsten. Dit jaar kunt u uw bedrijf of relaties in een bijzondere entourage tijdens Amsterdam Light Festival ontvangen. Wat dacht u van een wandeling langs de route vol lichtkunst (Illuminade) waarna u aan boord gaat van een boot om de Boulevard of Light vanaf de Amstel te bewonderen. Musea, rederijen en restaurants haken op originele wijze in op het festival.

Jubeljaar 2013
Het Amsterdam Light Festival is een cultureel festival dat met het spel van licht en water over Amsterdam in de koude wintermaanden een mystieke deken legt. Het festival is de opmaat van het Jubeljaar 2013 voor Amsterdam en geeft hiermee het startsein van dit bijzondere jaar waarin veel festiviteiten gaan plaatsvinden in de hoofdstad. Tijdens het festival zijn bijzondere (inter)nationale kunstwerken te bewonderen, Amsterdamse cultuurpanden kunstzinnig belicht en prachtig verlichte boten varen binnen de grachten.

Over het festival
Het festival wordt mede mogelijk gemaakt en gedragen door heel cultureel ondernemend Amsterdam en in nauwe samenwerking met de kennisinstituten van de stad. Onderdelen van het festival zijn :
- Boulevard of Light (7 december- 20 januari) : aan de Amstel, tussen Munt en Amstel Hotel, worden gedurende het festival de cultuurpanden, hotels, bruggen en de sluis op een bijzondere of kunstzinnige wijze aangelicht.
- Illuminade (vanaf 14 december – 30 december): een wandeling door de stad met op
verschillende plekken lichtkunstwerken van 20 Kunstenaars uit 7 landen 3 continenten.
- Christmas Canal Parade (op 15 december): botenparade met licht en kunst.
- Socialight: verschillende projecten betrekken Amsterdammers van alle leeftijden en
verschillende stadsdelen bij de invulling van het festival.
- In de partnerprogrammering haken de Amsterdamse musea, Artis, podiumkunsten,
restaurants, winkels, stadsdelen en het bedrijfsleven op het Amsterdam Light Festival aan.

Fotograaf: Eric Staller

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!