Back Back Nieuws

Vernieuwd moorddiner in Openluchtmuseum

21 februari 2011
‘Het mysterie van de papiermolen’. Zo heet het nieuwe en spannende moorddiner dat vanaf april 2011 in het Nederlands Openluchtmuseum als groepsarrangement kan worden geboekt. Wie van een rustig avondje houdt kan dit arrangement maar beter niet reserveren. Tijdens deze avond zijn de deelnemers van het diner namelijk getuige van een brute moord!

 

Wie heeft het op zijn geweten?

Tijdens een Achterhoekse bruiloft in 1938 wordt de bruid vermoord, nog voor het ja-woord is gegeven. Wie heeft dit op zijn geweten? Samen met collega's, familie of vrienden moet de moord worden opgelost. Heeft de Dominee, die verliefd op de bruid zou zijn, het gedaan?

 

Uitdaging voor deelnemers

Of haar zus Christie, van wie gezegd wordt dat ze tegen het huwelijk is? Er zijn nog meer verdachten en ze komen allemaal aan het woord om hun verhaal te doen. Voor de deelnemers van het diner is het de uitdaging om de inspecteur te helpen bij het oplossen van de moord.

 

Groepsarrangement

Het moorddiner is niet alleen een spannend en amusant speldiner, maar de deelnemers krijgen ook een goed beeld van de gebruiken rond bruiloften in de jaren ’30 van de vorige eeuw. Bovendien wordt het moorddiner gecombineerd met de biologische keuken van het Nederlands Openluchtmuseum. Meer informatie is te vinden op www.openluchtmuseum.nl/moorddiner

 

Fotografie: Wim de Knegt

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!