Back Back Nieuws

Verkleedartiest Marchetto in Nederland

11 oktober 2007
Theaterfenomeen Ennio Marchetto is dé levende cartoon. Marchetto toert vanaf 3 november tot en met 25 november voor het eerst door Nederland.

Bekijk het filmpje van Marchetto

Tijdens zijn one-man-show transformeert hij vliegensvlug in meer dan 50 ‘papieren’ sterren, waaronder internationale beroemdheden als Mona Lisa, Elvis Presley, Shrek, Prince, Fidel Castro, Vincent van Gogh en Britney Spears. Voor elk land maakt hij ook imitaties van nationale culturele iconen, waaronder Koningin Beatrix en bn-ers als Frans Bauer en Andre Hazes.

Ennio’s show is al 17 jaar wereldwijd te zien in 68 landen. Zijn publiek is groot, hij vermaakt zowel theaterliefhebbers als leden van het Koninklijk huis (Prins Charles en Koningin Beatrix) en internationale popsterren (Elton John en Tina Turner). In 2004 speelde Ennio al succesvol in Amsterdam (Nieuwe de la Mar), zijn show was daar vijf weken lang dagelijks uitverkocht. De Italiaanse Ennio Marchetto werd geboren op 20 februari 1960 in Venetië. Als kind knipte hij al papieren poppen voor zijn zusje en versierde de kerstboom in alle glorie. Later maakte hij voor het Venetiaanse carnaval zijn eerste papieren Marilyn Monroe en won verschillende cabaret prijzen. Zijn originaliteit, creativiteit, timing en gevoel voor humor staan centraal in zijn shows.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!