Back Back Nieuws

Verdubbeling aantal Golden Tulip en Tulip Inn hotels in Duitsland door overname Nordic Hotels AG

09 december 2015
Louvre Hotels Group, één van de grootste hotelketens van Europa, heeft het Duitse Nordic Hotels AG overgenomen. Hiermee voegt de hotelketen maar liefst 25 hotels in 11 Duitse steden met een totale capaciteit van 1.816 kamers aan haar portfolio toe. 10 Hotels worden Golden Tulip, 10 krijgen het label Tulip Inn en 5 gaan het merk Première Classe voeren.
 
Enkele maanden na de rebranding van negen Motel One hotels in Première Classe, kondigde Louvre Hotels Group gisteren de overname van de Scandinavische hotelportfolio aan. Van de 25 hotels worden er momenteel 23 gerebrand. De andere twee hotels zijn nog in aanbouw en worden in 2016 geopend. Door deze deal verdubbelt Louvre Hotels Group haar aantal hotels in Duitsland.
 
Nieuwe stap
'Duitsland is een snel groeiende RevPAR markt - 20 % groei de afgelopen 5 jaar - en is dan ook een belangrijke markt voor Louvre Hotels Group. We willen een toonaangevende speler in dit land worden. Deze strategische acquisitie van Nordic hotels is een nieuwe stap in de richting van onze internationale ontwikkeling, ondersteund door onze aandeelhouder Jin Jiang, die voorziet in de middelen om onze ambitieuze beleidsontwikkeling in Europa te ondersteunen', aldus Pierre-Frédéric Roulot, CEO van Louvre Hotels Group.
 
De afgelopen twee jaar is de hotelketen de aanwezigheid in Duitsland in een snel tempo aan het vergroten. 'Met deze strategische overname is de Duitse capaciteit van de Louvre Hotels Group in de afgelopen twee jaar uitgegroeid van 8 tot 43 hotels, met een totaal van 3.730 kamers, verdeeld over 15 grote steden in het hele land', zegt Matthieu Evrard, Chief Development Officer bij Louvre Hotels Group.
 
Thomus Knudsen, CEO van Nordic Hotels AG zei over de overname: 'We zijn verheugd en vereerd ons groeiende bedrijf te overhandigen aan Louvre Hotels Group, die dezelfde geest van ondernemerschap en ambitie voor de gastvrijheid in Duitsland deelt.'
 
 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!