Verborgen Parel achter MaastrichtVerborgen Parel achter Maastricht
Back Back Locaties

Verborgen Parel achter Maastricht

08 oktober 2018

Grenzend aan Nationaal Park Hoge Kempen in Belgisch Limburg bevindt zich net achter Maastricht, op de grenzen van Nederland, België en Duitsland een inspirerend domein in weldadig groen. Op dit historisch landgoed is het leven goed. Wat in 1924 als buitenverblijf voor een vooraanstaand Brussels edelman is gebouwd, is sinds dit in bezit kwam van de familie Bullens in de jaren ´70, organisch uitgegroeid van woning met intiem huiskamerrestaurant tot een gastronomische hotspot en ecochic spa retreat van wereldse klasse. Een unieke symbiose tussen natuur, comfort en moderne faciliteiten. WellBeing in de breedste zin van het woord en een moderne dans tussen architectuur en natuur, inspanning en ontspanning. Zinnenprikkelend contrast tussen luxe en welvaart en de eenvoud van de natuur. Teambuilding, productlancering, vergaderen of een congres organiseren was nog nooit zo stijlvol en rustgevend. Domaine La Butte aux Bois in Lanaken is een tot de verbeelding sprekende verborgen parel.

Sterrenregen

Kim Defaux, manager Sales & Events is trots hier te werken. Met veel passie en overgave bouwt zij samen met een team gedreven collega’s aan het imago en de groei van dit bijzondere familiebedrijf.

In de tuin van de bistro is het zonnig en gezellig. Verschillende waterpartijen onderbreken eindeloos lijkende grastapijten en soms steekt een ree of fazant zijn kop op. Zacht klinkt het geroezemoes van andere gasten die genieten van uitzicht en culinaire hoogstanden. La Butte aux Bois kent drie keukens en elk restaurant heeft haar eigen terras. Er is een banqueting keuken voor grote partijen tot ongeveer 500 personen terwijl vanuit Le Bistrot voor kleinere gezelschappen ontbijt, lunch of diner wordt geserveerd van klassiek Frans, Bourgondisch allooi.

Restaurant La Source is een paradijs voor foodaddicts. Het luxueuze, verfijnde eten is voortreffelijk, de ambiance sfeervol en onlangs zijn de culinaire kunsten van La Source bekroond met een tweede Michelinster. Een erkenning voor topchef Ralf Berendsen wiens renommee tot ver over de landsgrenzen reikt. Voor intiemere partijen is een deel van het restaurant af te sluiten terwijl bij grotere groepen de en-suitedeuren uitnodigend openstaan. Een raam biedt doorkijk naar de keuken, het kloppend hart van La Source. De tuin sluit naadloos aan op het terras en er is een prettige overgang van binnen naar buiten. Het terras van La Source is door een onafhankelijk recenserende organisatie uitgeroepen tot mooiste restauranttuin van België.

Streven naar perfectie

Onlangs is onder bezielende en creatieve begeleiding van PCP Architecten een grootscheepse nieuw- en verbouw afgerond. De entree is voorzien van een uitnodigende, pro actieve, ruime receptie en comfortabele ontmoetingslounge en een spiksplinternieuw ecochic Spa Retreat ‘La Forêt’ genaamd met 20 in de natuur opgaande kamers zagen het levenslicht. Met respect voor historische details en behoud van authentieke elementen zijn ruimtes up-to-date gemaakt, in lijn met de natuur en filosofie van het domein. Een harmonisch samenspel tussen historie en toekomst, landelijk klassiek en modern vormgegeven. 

'In korte tijd zijn we van 39 naar 59 kamers gegaan zonder in te boeten aan charme en gemoedelijkheid', zegt Defaux. 'De charme zit naast de inrichting en faciliteiten vooral ook in ons team. Onze hartelijkheid, betrokkenheid en herkenbaarheid. In juni dit jaar heeft Toerisme Vlaanderen La Butte aux Bois als eerste hotel in Vlaanderen gewaardeerd met de classificatie 5 sterren Superior. Vakbekwaamheid, flexibiliteit en grote betrokkenheid zijn de kwaliteiten die dit waar hebben kunnen maken', aldus Marc Alofs, directeur. 'Passie voor hetgeen we ondernemen. La Butte aux Bois is van privaat Landhuis uitgegroeid tot één van de meest luxueuze, rustgevende en inspirerende evenementenlocaties van Belgisch Limburg.'

Authenticiteit en variëteit

In het oorspronkelijke gebouw op de originele benedenverdieping zijn intieme ruimtes beschikbaar waarin de authentieke vloer, ornamenten en originele haarden de sfeer bepalen. Deze sfeervolle ruimtes lenen zich uitstekend voor kleinschaliger workshops, bijeenkomsten of privé diners. Hierboven zijn 3 verdiepingen gebouwd die 23 Manoir kamers herbergen. De oorspronkelijke torenkamer is nu de exclusieve Bruidssuite, apart via de originele houten balustrade trap te bereiken en biedt prachtig uitzicht over de idyllische tuin. 

De Napoleon salon is uitermate geschikt voor presentaties van nieuwe automodellen omdat deze eenvoudig kunnen worden binnengereden. De standaard ligt hoog bij La Butte aux Bois stelt Defaux. We bieden, luxe, comfort en aandacht op het hoogste niveau van hospitality en behandelen onze gasten met alle egards. We organiseren congressen, jubilea, vergaderingen, diners en teambuilding activiteiten op maat. In samenwerking met diverse event bureaus in de omgeving verzorgen we buitengewone teambuilding activiteiten op ons domein. Zo is de workshop schapen drijven verrassend ontwapenend en goed voor de teamspirit en worden kleiduifschieten en een graffiti workshop ingezet om ontspanning te bieden tussen het vergaderen door.

De omgeving is sereen, uitnodigend en voorzien van prikkelende kunstobjecten. Op dit inspirerende domein kan men van luxe en de natuur in al haar glorie genieten.

Door > Nathalie Schalke

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.264 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.264 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!