Back Back Nieuws

VENUEZ Hospitality & Style Awards… en de winnaar is…

02 december 2008

Gisteravond vond de uitreiking plaats van de VENUEZ Hospitality & Style Awards, dé horecaprijzen van Nederland. Tijdens een stijlvol gala evenement in de Amsterdam Convention Factory werden de Awards in tien categorieën door Micky Hoogendijk overhandigd aan toonaangevende spelers in de hospitality industrie.

Zeshonderd gasten waren getuige van de horecaprimeurs en genoten van eten, drinken en verrassend entertainment. De afterparty ging nog tot in de vroege uurtjes door, zodat de winnaars met hun team de prestigieuze prijs konden vieren. Zamen Horecagroep is bekroond tot de grote winnaar van de avond.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

HOSPITALITY & STYLE AWARD 2008 | JOHN DE JONG, ZAMEN HORECAGROEP

"De prijs voor de meest toongevende horecaondernemer van 2008 ging naar John de Jong van de Zamen Horecagroep. Met de lancering van twee spraakmakende zaken in Den Haag, Square en The Harbour Club, gaf hij het begrip style venue en de stad Den Haag een nieuwe impuls. Ook zijn zes andere goedlopende horecazaken worden up-to-date gehouden. John de Jong is een entrepreneur met visie, die goed inspeelt op de wensen van zijn gasten en hier zijn horecaconcept op afstemt," aldus Ellekari Klaasse, coördinator van de awards, namens de jury.

Maar, de VENUEZ Hospitality & Style Awards zouden geen awards zijn als er niet in meer categorieën prijzen zouden vallen. Vandaar alle winnaars (en genomineerden) op een rij:

BEST BAR 2008 | SOPHIA

LOCATIE: AMSTERDAM

ONDERNEMERS: HME GROUP

ONTWERP: HOOPMAN INTERIOR PROJECTS


GENOMINEERDEN Bar American (Amsterdam), Mangu (Enschede), Momo (Amsterdam) en Sophia (Amsterdam).


BEST HOSPITALITY CONCEPT 2008 | THE HARBOUR CLUB

LOCATIE: DEN HAAG

ONDERNEMER: JOHN DE JONG | ZAMEN HORECAGROEP

ONTWERP: FERRY TABELING | INTERIEURARCHITECT HEINEKEN


GENOMINEERDEN De Rechtbank (Utrecht), Parc (Breda), Spize (Den Haag) en The Harbour Club (Den Haag).


BEST COCKAIL BAR 2008 | BELUGA NXT DOOR

LOCATIE: MAASTRICHT

ONDERNEMERS: HANS VAN WOLDE, DANIËLLE DE BOER, MARCEL MULLENDERS

ONTWERP: STEELSTUFF


GENOMINEERDEN Beluga Nxt Door (Maastricht), Elit (Rotterdam), Gold Fish (Amsterdam) en Sucre (Amsterdam).


BEST INTERIOR DESIGN 2008 |
HET BADPAVILJOEN

LOCATIE: DOMBURG

ONDERNEMERS: FERDIE DOLK, MIRJAM JOZIASSE

ONTWERP: ERIC KUSTER | B.INC INTERIORSTUFF


GENOMINEERDEN De Nwe Vorst (Tilburg), Gustavino (Amsterdam), Het Badpaviljoen (Domburg) en N.A.P. (Amsterdam).


BEST HOTEL CONCEPT 2008 |
CITIZENM

LOCATIE: SCHIPHOL

ONDERNEMERS: O.A. RATTAN CHADHA, MICHAEL LEVIE IN SAMENWERKING MET CONCRETE, KESSELS KRAMER

ONTWERP: CONCRETE


GENOMINEERDEN CitizenM (Amsterdam), Hotel V (Amsterdam) en Suitehotel Pincoffs (Rotterdam).


BEST WINE SPOT 2008 | TASTE THE WINE BAR

LOCATIE: DEN HAAG

ONDERNEMER: BERT DE BOER

ONTWERP: NIJBOER, MANUELA DE BOER, RODRIGO OTAZU


GENOMINEERDEN Leff (Amersfoort), Ozzo (Sassenheim), Taste (Den Haag) en Viqh (Haarlem)


BEST USE OF TECHNOLOGY 2008 |
CLUB ROQUE

LOCATIE: AMSTERDAM
ONDERNEMERS: ROB DE JONG, ANGELIQUE SCHIPPERS

TECHNOLOGIE: DEP


GENOMINEERDEN Club Roque (Amsterdam), Ocean Diva Futura (Nederland), Saint Tropez (Rotterdam) en Watt (Rotterdam).


BEST RESTAURANT DESIGN 2008 |
DIVINATIO

LOCATIE: UTRECHT

ONDERNEMERS: WIM WIERSMA | JAARBEURS UTRECHT

ONTWERP: 123DV


GENOMINEERDEN Divinatio (Utrecht), Nevy (Amsterdam), Praq (Amersfoort) en Restaurant Jules (Heerhugowaard).


DE JURY

De nominatielijst werd opgesteld aan de hand van gepubliceerde venues in VENUEZ Hospitality & Style magazine in het afgelopen anderhalf jaar. VENUEZ magazine is een horecavakblad dat zich richt op de high-end hospitality industrie met veel aandacht voor design, concept, product en innovatie.

De professionele jury bestond uit:

– Paula Plantinga | editor VENUEZ Hospitality & Style magazine en tevens voorzitter van de jury
– Godfried van der Lugt | managing director Mondiale Nederland
– Eric Kuster | designer b.inc Interiorstuff
– Jeroen Veldkamp | seniorbarista Piazza d’Oro

– Rob Bongers | managing director Steelstuff
– Ricardo Sporkslede | eigenaar Bartender Network & The Fabulous Shaker Boys

– Didier Prince | designer DidierPrinceRealisatieAdvies
– Hans Meijer | conceptontwikkelaar en eigenaar van HotelsAhead

– Karin Lindenhovius | horecaondernemer van Gio en Fred & Douwe

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!