Venlo viert bijzonder jubileum met lasershowVenlo viert bijzonder jubileum met lasershow
Back Back Nieuws

Venlo viert bijzonder jubileum met lasershow

20 maart 2019

Het is 23:11 uur, 5 maart 2019, bij het Stadhuis te Venlo hebben circa 5.000 aanwezigen zich verzameld hebben om tezamen het laatste uur van de 'Vastelaovend' te vieren, echter in een slotstuk anders dan alle anderen. V.V.G. Jocus, de oudste nog actieve Carnavalsvereniging van Nederland vierde dit jaar haar 176ste Jubileum. 16x11! Een uitzonderlijke mijlpaal én daarvoor ook een prachtig moment om dit groots te vieren. Dat werd dan ook gedaan. Laserforum presenteerde tijdens het Muts Aafzette op deze avond een 5-tal 'short-shows' waarin onder andere het onstaan van Jocus op prachtige wijze d.m.v. animaties werd gevisualiseerd 

Vanaf het eerste moment dat de show werd ingestart was de emotie duidelijk zichtbaar; de eerste OOH's en AAH's klonken en menig Venlonaar had kippenvel op zijn armen. Onder het motto; Bijzijn is meemaken, was het in een show die op het netvlies staat gebrand, een show die recht deed aan Venloos geuzennaam 'stedje van lol en plezeer' én een prachtige afsluiting van de Venlose Vastelaovend.

Een post-experience

Ondanks dat de totale tijd van de show circa 12 minuten bedroeg, heeft het afgespeelde schouwspel zich circa 2 weken actief rondgesproken in eigen regio. Met een meetbaar bereik van circa 75.000 mensen door middel van likes, views en reacties is te zien dat zich naast de fysieke face-to-face experience , de beleving zich online verder vertaalt. De interactie leeft niet alleen voort in de gedachten van het publiek, maar nestelt zich ook in de digitale wereld, met als gevolg dat de herinnering sterk verankerd blijft en laat zien dat de 'Vastelaovend' meer is dan verkleden, dansen én lekker gek doen. Het is iets wat diepgeworteld zit in de Limburgse Cultuur én wanneer juist ingezet, je met visuele storytelling dit gedachtegoed kan versterken.

Over Laserforum

Laserforum creëert al sinds 1982 state-of-the-art lasershows en bedrijfspresentaties op nationaal – en internationaal niveau. Ideeën omzetten in transformationele én visuele 'experiences'in iets wat uw bezoekers écht waarderen! Twee generaties lang, herhaaldelijk voor bedrijven groot én klein zoals: Holland Casino, Extrema Outdoor, OCE – A Canon Company, Zwarte Cross, Omron EMEA Healthcare, PSY-FI, Miele, Hype-O-Dream enzovoorts.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!