Toppers in Concert door Charles BatenburgToppers in Concert door Charles Batenburg
Back Back Nieuws

Vele primeurs voor Rotterdam Ahoy in 2016

28 december 2016

2016 was voor Rotterdam Ahoy het jaar van de primeurs. Zo mocht de Rotterdamse evenementenlocatie nieuwe events verwelkomen zoals onder andere de Premier League Darts, UFC Fight Night Rotterdam, Waylon - Radio Veronica Top 1000 Allertijden en Toppers in Concert - Christmas Party of the Year. Al deze events waren uitverkocht. Terugkerende events waren ook succesvol. De Vrienden van Amstel LIVE!, Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival en The Flying Dutch zorgden tevens voor een run op kaartjes.

Premier League Darts

Voor het eerst in de geschiedenis van Premier League Darts wordt een accommodatie op het Europese vasteland aangedaan. Michael van Gerwen won in een kolkend, bomvol Ahoy.

UFC Fight Night Rotterdam

UFC, de grootste vechtsportorganisatie ter wereld, organiseerde voor het eerst in Nederland een MMA-evenement. Alle Nederlandse deelnemers wonnen hun wedstrijden!

League of Legends EU Spring Finals

Grote Europese steden streden om de League of Legends EU Spring Finals. Ahoy trok aan het langste eind. Voor het eerst in Nederland een e-Sports evenement in deze grootte.

Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival

Nog nooit was het grootste indoor jazzfestival van de wereld zo snel uitverkocht! Grote sterren als Pharrell Williams, Simply Red en Earth Wind & Fire traden op in Ahoy.

MTV EMA 2016
Voor de tweede keer koos MTV Rotterdam voor de MTV EMA. Nog niet eerder had een Nederlandse stad deze eer één van ’s werelds grootste muziekevenementen te mogen huisvesten.

Toppers in Concert - Christmas Party of the Year
Met maar liefst zes uitverkochte shows deden De Toppers Ahoy, dat omgedoopt was tot TOPPERDAM, aan. Zonder twijfel was dit de 'Christmas Party of Year’!

Jubilea
2016 was het jaar van de jubilea: Jan Smit Elfstedentour (20 jaar), 10 Jaar Nick & Simon en 12,5 Jaar Toppers in Concert. 

2017 heeft veel moois in petto
Er staat wederom een aantal prachtige evenementen op de kalender van Ahoy. Volop sport (Wooning Zesdaagse van Rotterdam, ABN AMRO World Tennis Tournament, KPN WK Shorttrack, Premier League of Darts, WWE Live), muziek (De Vrienden van Amstel LIVE!, Jett Rebel, Blink-182, Pal Mundo Festival, Elvis Live in Concert, Nacht van Oranje, North Sea Jazz, Kiss, UB40, Night of the Proms en Waylon) en familie-entertainment (Holiday on Ice, K3, Appasionata en Spaanse Rijschool). 2017 wordt ook weer het jaar van de vakbeurzen, die tweejaarlijks worden georganiseerd door Ahoy, denk daarbij aan InfraTech, Maintenance NEXT en Europort.

Wekelijks worden (nieuwe) evenementen toegevoegd. Veel evenementen zijn nog niet aangekondigd. Deze aankondigingen volgen in de loop van het voorjaar.
 
Foto: Toppers in Concert door Charles Batenburg

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!