Veldeman levert voorzieningen voor vaccinatiecentraVeldeman levert voorzieningen voor vaccinatiecentra
Back Back Nieuws

Veldeman levert voorzieningen voor vaccinatiecentra

10 februari 2021

In Bree is op 8 februari 2021 de openstaande Expodroom omgebouwd tot een compleet werkend vaccinatiecentrum. Tentenbedrijf Veldeman heeft wekenlang gewerkt, waaronder aan het openstaande gebouw. Met behulp van muren die dienen als afscheiding, zijn de grote open ruimtes nu verdeeld in registratiekamers, wachtkamers, vaccinatiekamers met kabinetten, decoratie, een werkend omroepsysteem en ruime ingangen. Alle ruimtes zijn door Veldeman voorzien van verwarming, inclusief tafels, stoelen en ontvangstbalies. Per dag kunnen er een maximum van 1.200 inwoners van vaccins voorzien worden.

 

Vaccinatiecentrum in Peer

Veldeman is ook verantwoordelijk van de inrichting van het vaccinatiecentrum in de gemeente Peer, gebouwd van een oud gebouw van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB). De Vlaamse Minister van Volksgezondheid Wouter Beke bracht samen met de burgemeesters van Bree en Oudsbergen een bezoekje. ‘Het is knap om te zien hoe een leegstaand complex op luttele weken tijd werd omgebouwd tot een volledig uitgerust vaccinatiecentrum’, vertelt hij. Veldeman heeft ook voor ander vaccinatiecentra voorzieningen afgeleverd, zoals in Zottegem.

Imago van Veldeman

Het imago van het bedrijf is ook veranderd. De CEO van Veldeman, Andy Moors, licht dit toe. ‘De afgelopen jaren hebben wij ons aanbod aanzienlijk verbreed om tegemoet te komen aan de vraag vanuit de markt naar totaaloplossingen op maat. We doen veel meer dan alleen tenten. Denk aan units, wandenbouw, inrichting, nutsvoorzieningen, meubilair, klimatisatie, verlichting, decoratie. Projecten zoals de vaccinatiecentra, waarbij we zelfs geen tenten plaatsen, zijn geen uitzondering meer voor ons. Steeds vaker wordt beroep gedaan op onze uitgebreide expertise met tijdelijke en modulaire infrastructuur, logistieke know-how en sterke projectorganisatie, zonder dat er nood is aan tenten. Dankzij onze inhouse technische afdeling en afwerkingsafdeling kunnen we perfect maatwerk leveren.’

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!