Veldeman bouwt tenten op unieke eventlocatiesVeldeman bouwt tenten op unieke eventlocaties
Back Back Nieuws

Veldeman bouwt tenten op unieke eventlocaties

02 oktober 2018

Beeld je even in: je hebt dé locatie gevonden voor je volgende event. Uniek, mooi maar ook... moeilijk. Hoe krijg je hier je event op poten gezet? Berg je plannen nog niet op, want tenten op unieke locaties, dat is een van de specialiteiten van Veldeman.

Waar je maar wilt

Ze kunnen nagenoeg op elk type ondergrond een overdekking plaatsen, dus zelfs op een moeilijke locatie. Denk maar aan het VIP-dorp op de Oude Kwaremont voor de Ronde van Vlaanderen. Veldeman bouwt met een goede mix van techniek, expertise, motivatie en timing elk jaar een volledig tentendorp op een steile helling, van waaruit de toeschouwers het spektakel vanop de eerste rij perfect kunnen volgen. 

Op een voetbalveld, middenplein of brug

Veldeman heeft al heel wat tenten op unieke locaties op zijn palmares. Zo plaatsten ze een grote feesttent op de middenstip van het A-voetbalplein van KRC Genk voor hun jubileumfeest. Zónder schade aan de heilige grasmat te berokkenen natuurlijk.

Voor MAN in München bouwden ze een tentconstructie op het middenplein van een oud gebouw. Om de beperkte plek optimaal te benutten, plaatsten ze de tent hoger, zodat er onder de overdekking ruimte vrij was voor techniek en logistiek, vloerverwarming, de catering... Medewerkers konden zelfs onder de constructie door fietsen, en dat allemaal onder de voeten van de gasten.

Wat dacht je van een tent op een brug? Onder het motto "Bruggen bouwen" organiseerde JCI Limburg een speeddate voor ondernemers. Omdat de locatie mooi moest aansluiten bij het concept werd gekozen voor de brug over het Albertkanaal in Riemst. De uitdaging voor Veldeman? Een 7,5m x 65m transparante tent bouwen op de brug zodat de ondernemers konden genieten van het mooie uitzicht op het kanaal. Bovendien mocht het verkeer dat dagelijks over de brug passeert zo weinig mogelijk gehinderd worden. Uitdaging aangenomen en volbracht! De opbouw en afbraak vond binnen 24 uur plaats.

Timing is key

Bij elk project - of het nu gaat om een groot publieksevent, een bedrijfsfeest of een privéfeest - is de timing van groot belang. Want de tent is maar een onderdeel in de opbouw van het volledige event. Na de taken van Veldeman, staat de volgende leverancier al klaar om bv. het licht en geluid te voorzien, de catering in orde te brengen... Loopt er één iemand vertraging op, dan volgt de rest. Daarom zorgt Veldeman steeds voor een minutieuze planning. Ze zijn dan ook heel gefocust op hun timing en respecteren al-tijd de oplevermomenten en deadlines.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!